Opnames ‘Dune: Part Two’ zitten erop

De release van Dune: Part Two komt alsmaar dichterbij. Na het succes van de eerste film in 2021 duurde het niet lang voordat regisseur Denis Villeneuve een vervolg aankondigde. Dat vervolg komt er in het najaar 2023, waarin opnieuw Timothée Chalamet zal schitteren in de hoofdrol. Alles zit alvast op schema, want de opnames zitten er nu ook officieel op.

Het langverwachte tweede deel van Dune staat erop. Dat laat acteur Timothée Chalamet weten via Instagram. De opnames voor de film gingen in juli van start en liepen dus tot vandaag. De release staat gepland voor 1 november 2023.

Dune

Het eerste deel van Dune toonde ons hoe Paul Atreides (Timothée Chalamet) aankwam op Arrakis. Dat is een gevaarlijke planeet waar zijn vader het voor het zeggen heeft. Er ontstaat echter chaos die uiteindelijk enkel Paul en zijn moeder Lady Jessica (Rebecca Fergusson) weten te overleven.

Ze trekken naar de woestijn waar ze kennismaken met Stilgar (Javier Bardem) en Chani (Zendaya), een meisje dat Paul al heeft gezien in zijn visioenen. Deel twee zal zich richten op Pauls reis en zijn zoektocht om de betekenis achter zijn visioenen te achterhalen. Ondertussen probeert hij ook zijn vaders doelen te vervullen en vrede te brengen op Arrakis.

Part Two

Dune kwam uit in oktober 2021 en viel meteen in de smaak bij zowel het publiek als bij de critici. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de film genomineerd werd voor maar liefst tien Oscars. Daarvan wist het er zes te verzilveren. Kort daarna werd de komst van een vervolg, Dune: Part Two, aangekondigd. De opnames van die sequel zijn deze zomer gestart en zijn nu officieel afgelopen.

De tweede film omvat het laatste deel van het gelijknamige boek van schrijver Frank Herbert. Wie dus benieuwd is naar wat er in de film staat te gebeuren, kan dus al het boek lezen. Op de filmversie is het nog wachten tot 1 november 2023.

Bekijk hier de post van Timothée Chalamet:

Meer
Lees meer...