Opnames ‘Dune: Part Two’ officieel gestart

Goed nieuws voor alle Dune-fans! De opnames van het tweede deel van het visueel meesterwerk van Denis Villeneuve zijn namelijk officieel begonnen. Dat werd aangekondigd op het officiële Twitteraccount van de veelgeprezen sciencefictionfilm. Toch zullen we even moeten wachten vooraleer we Dune: Part Two op het grote scherm zullen zien. De release van de film werd namelijk niet zo lang geleden uitgesteld tot eind november 2023.

Dune kwam uit in oktober 2021 en viel meteen in de smaak bij zowel het publiek als bij de critici. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de film genomineerd werd voor maar liefst tien Oscars. Daarvan wist het er zes te verzilveren. Kort daarna werd de komst van een vervolg, Dune: Part Two, aangekondigd. De opnames van die sequel zijn nu officieel gestart en vinden plaats in Italië, maar ook in Boedapest, Hongarije.

Dune: Part Two

Het eerste deel van Dune toonde ons hoe Paul Atreides (Timothée Chalamet) aankwam op Arrakis. Dat is een gevaarlijke planeet waar zijn vader het voor het zeggen heeft. Er ontstaat echter chaos die uiteindelijk enkel Paul en zijn moeder Lady Jessica (Rebecca Fergusson) weten te overleven. Ze trekken naar de woestijn waar ze kennismaken met Stilgar (Javier Bardem) en Chani (Zendaya), een meisje dat Paul al heeft gezien in zijn visioenen. Deel twee zal zich richten op Pauls reis en zijn zoektocht om de betekenis achter zijn visioenen te achterhalen. Ondertussen probeert hij ook zijn vaders doelen te vervullen en vrede te brengen op Arrakis.

Over zijn plannen voor Dune: Part Two vertelde regisseur Denis Villeneuve in februari aan Empire: “Ik werk opnieuw met dezelfde crew, iedereen weet wat hij/zij moet doen en we weten ook al hoe het er allemaal uit gaat zien. De tweede film zal ook iets uitdagender zijn. Ik heb er een goed gevoel over. Hier is ook meer ruimte om iets dieper in te gaan op sommige details.”

Cast

In Dune: Part Two zien we Timothée Chalamet terug als Paul Atriedes en Zendaya als Chani. Daarnaast keren ook Rebecca Ferguson, Javier Bardem en Stellan Skarsgård (baron Vladimir Harkonnen) terug. Maar het vervolg zal ook een aantal nieuwe gezichten kennen. Zo zal Christopher Walken de rol van Padishah Emperor Shaddam IV spelen. James Bond-ster Léa Seydoux vertolkt de rol van Lady Margot. Eerder was ook bekend dat Elvis-acteur Austin Butler bezig was met de onderhandelingen voor de rol van Feyd-Rautha. Florence Pugh (Black Widow) zou de rol van prinses Irulan Corrino op zich nemen.

Het eerste deel, Dune, is nog altijd te bekijken via HBO Max. Bij ons is dat via Streamz. Het tweede deel wordt pas op 15 november 2023 in de Belgische bioscopen verwacht.

Meer
Lees meer...