Rebecca Ferguson (Lady Jessica): “‘Dune: Part Two’ wordt beter dan ‘Dune'”

Als we Rebecca Ferguson, die de rol van Lady Jessica speelt, mogen geloven, wordt Dune: Part Two beter dan de voorganger Dune uit 2021. Dat heeft de actrice gezegd terwijl ze de film nochtans nog niet zelf heeft gezien.

Dune kwam uit in oktober 2021 en viel meteen in de smaak bij zowel het publiek als bij de critici. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de film genomineerd werd voor maar liefst tien Oscars. Daarvan wist het er zes te verzilveren. Kort daarna werd de komst van een vervolg, Dune: Part Two, aangekondigd. 

De opnames van het tweede deel van Dune zitten er al sinds halverwege december op. Die liepen van juli tot december 2022 en gingen door in Italië en Hongarije. Sindsdien is het grotendeels stil rond Dune: Part Two. Wel kwamen we recent te weten dat Dune: Part Two zich op meer verschillende planeten zal afspelen.

Rebecca Ferguson

Nu heeft ook actrice Rebecca Ferguson vooruitgeblikt naar de aankomende sequel. Zij speelt in de filmreeks Lady Jessica, de moeder van Paul Atreides (Timothée Chalamet). Zij is ook de Bene Gesserit die Paul traint om zijn eigen krachten te kunnen benutten en Maud’Dib te worden. Zo zal hij de Fremen van Arrakis uiteindelijk helpen zichzelf te bevrijden van de Harkonnen.

“Ik ga nu al zeggen dat deel twee beter is dan deel één … En dat zeg ik zonder dat ik de film heb gezien. Dat zeg ik op basis van wat ik heb gelezen, wat ik heb gezien en wat ik heb gefilmd. Ik denk dat het beter gaat worden”, zei Ferguson op het YouTube-kanaal Jake’s Takes naar aanleiding van de release van de Apple TV+-serie Silo.

Dune: Part Two zou naar verwachting ergens in november gereleaset worden. Volgende week wordt een eerste trailer verwacht.

Meer
Lees meer...