‘Dune: Part Two’ zal meer verschillende planeten tonen

Er is een update over de aankomende film Dune: Part Two. Er zijn van deze sequel op Dune nog geen beelden vrijgegeven, maar nu weten we wel al enigszins wat we mogen verwachten. Costume designer Jacqueline West heeft namelijk een tipje van de sluier opgelicht.

De opnames van het tweede deel van Dune zitten er al sinds halverwege december op. Die liepen van juli tot december 2022 en gingen door in Italië en Hongarije. Sindsdien is het echter stil rond Dune: Part Two.

Dune: Part Two

Dune kwam uit in oktober 2021 en viel meteen in de smaak bij zowel het publiek als bij de critici. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de film genomineerd werd voor maar liefst tien Oscars. Daarvan wist het er zes te verzilveren. Kort daarna werd de komst van een vervolg, Dune: Part Two, aangekondigd. 

De eerste film van Dune speelde zich grotendeels af op de planeet Arrakis. Daar volgen we Paul Atreides (Timothée Chalamet), die samen met zijn moeder Rebecca Ferguson (Lady Jessica) als enige overleeft van House Atreides. Na een tocht door de woestijn maken ze kennis met Stilgar (Javier Bardem) en Chani (Zendaya). Die twee zullen in de sequel ook een grotere rol spelen.

Drie afzonderlijke werelden

In Dune: Part Two zullen we veel meer te zien krijgen dan enkel de planeet Arrakis. Dat heeft costume designer Jacqueline West gezegd in een interview met Deadline. “We hebben heel veel kostuums gemaakt. In Dune: Part Two duik je echt in de verschillende werelden van Dune. We zien hoe de wereld van de keizer eruitziet. We gaan naar zijn planeet. We brengen veel tijd door op Giedi Prime, de planeet van de Harkonnen met Vladimir (Stellan Skarsgård) en Feyd-Rautha Harkonnen (Austin Butler)”, legt ze uit.

“Alle werelden worden uitgebreid. We hebben drie afzonderlijke, verschillend ogende werelden gemaakt. Daarnaast bezoeken we ook opnieuw de Bene Gesserits, die met hun kostuums er bijna uitzien als Egyptische mummies. Ik vind het visueel verbluffend, de sets, de cinematografie en de concepten”, besluit West.

Meer
Lees meer...