Timothée Chalamet en Zendaya hadden maar één uur per dag om scènes voor de nieuwe ‘Dune’-film op te nemen

Na het enorme succes van Dune uit 2021 krijgen we in november het tweede en waarschijnlijk afrondende deel te zien, namelijk Dune: Part Two. Het is nog even wachten op het vervolg van de epische sciencefiction-film, maar nieuwe beelden en een exclusief interview met Amerikaans magazine Vanity Fair gunnen ons al een eerste blik.

Na het debuut van een adembenemende eerste trailer op het Amerikaanse CinemaCon, heeft Dune: Part Two nu enkele eerste beelden onthuld van Timothée Chalamet, Zendaya, Florence Pugh en meer in Vanity Fair Magazine. De regisseur van de film, Denis Villeneuve, bevestigde aan het magazine dat Part Two begint waar de eerste film eindigde. Volgens Villeneuve is het belangrijk dat je beseft dat het geen sequel is, maar dat het om een vervolg gaat. “Ik wilde de film echt openen waar we de personages achterlieten. Er is geen tijdsprong. Ik wilde een dramatische samenhang met het eerste deel”, zegt regisseur Denis Villeneuve.

Het is dus geen nieuw verhaal, al zullen er wel enkele nieuwe personages in de film opduiken.

Nieuwe gezichten

Onder andere Austin Butler, die vooral gekend is door zijn rol als Elvis Presley in de gelijknamige film Elvis, zal de cast van Dune vervoegen. In de eerste trailer kunnen we zien dat Butler de rol van de meedogenloze Harkonnen-prins Feyd-Rautha op zich zal nemen. Waarom Denis Villeneuve hem koos voor de vertolking van de rol, is volgens de regisseur simpel: “Austin Butler toonde ons een combinatie van een psychotische, sociopathische seriemoordenaar en Mick Jagger.”

Ook Florence Pugh, die al eerder met Timothée Chalamet werkte voor de film Little Women, vervoegt het Dune-universum. Zij zal de rol Prinses Irulan op zich nemen.

Ook actrice Lea Seydoux, als Lady Margot, en Christopher Walken, als Emperor Shaddam IV, hebben zich aan de cast toegevoegd.

Magic hour

Voor de nieuwe film vond regisseur Denis Villeneuve het belangrijk dat de relatie tussen Paul Atreides (Timothée Chalamet) en Chani (Zendaya) centraal staat. “Ik wilde een heel menselijke film maken, die heel dicht bij de personages staat, ondanks de reikwijdte van de film,” vertelt hij. “Ik bleef tegen mijn crew zeggen: ‘Het belangrijkste is die vonk, die relatie tussen deze twee personages.’ Als we dat niet vastleggen, als we dat niet op het scherm hebben, is er geen film. Het epicentrum van het verhaal is deze relatie.”

Een deel van het creëren van dat gevoel was dat ze vaak moesten filmen tijdens het ‘magische uur’. Dat is een uitdrukking die filmmakers of fotografen gebruiken voor dat korte moment waarop de zon ondergaat en er een oranje gloed over het landschap te zien is.

De film werd opgenomen op afgelegen woestijnlocaties in Abu Dhabi en Jordanië, dus Zendaya en Chalamet stonden vaak onder druk om hun romantische scènes snel vast te leggen. Anders moesten ze de lange tocht helemaal opnieuw maken en stukjes van dezelfde scène proberen vast te leggen. “Er is een soort tikkende timer,” vertelt Zendaya. “Je hebt zoiets van: oké, we zijn er, maar we hebben misschien een uur om dit juist te krijgen. Dus gingen we elke dag terug, en in een paar dagen geeft ons dat dan een paar uur.” Het voordeel daarvan was echter dat beide acteurs hun scènes elke keer konden perfectioneren door het zoveel opnieuw te moeten doen. “Elke keer dat we het opnieuw bekeken, konden we er een nachtje over slapen en nadenken, en met nieuwe ideeën komen”, besluit ze.

Dune: Part Two zal vanaf november in de zalen te zien zijn.

Meer
Lees meer...