Tweede weekend Coachella: Zendaya als verrassingsact maar Frank Ocean stuurt zijn kat

Het is nu weer een jaar wachten vooraleer het Amerikaans Coachella Festival opnieuw plaats zal vinden in de woestijn. Het tweede en laatste weekend was, ondanks tientallen verrassingsoptredens, voor het eerst niet op voorhand uitverkocht. Rosalía, BLACKPINK en zelfs Zendaya waren van de partij, maar Frank Ocean niet meer.

Deze editie van het festival was de meest internationale met optredens van onze eigen Angèle, de Spaanse Rosalía, K-popgroep BLACKPINK en de Puerto Ricaanse Bad Bunny. Het eerste weekend was een groot succes en trok weer veel celebs aan, maar het tweede weekend was minder populair. Voor het eerst waren de tickets niet uitverkocht. Misschien heeft dat wel te maken met Frank Ocean, een van de hoofdacts, die last minute afzegde voor het laatste weekend.

Labrinth & Zendaya

Wie er wél bij was, is Euphoria-actrice Zendaya. Zij werd door zanger Labrinth op het podium gebracht als verrassingsact. De Britse rapper en singer-songwriter nodigde de actrice uit om samen enkele hits uit de bekende HBO-serie Eurphoria te brengen. Daarin neemt Zendaya hoofdpersonage Rue op zich.

Op het einde van I’m Tired verscheen Zendaya op het podium in een roze jurk om haar couplet te zingen. Vervolgens zong ze ook nog All of Us. De fans waren dolenthousiast, en terecht want het is de eerste keer dat ze opnieuw optrad sinds ze haar muziekcarrière achterwege liet in 2015.

Avondklok

Tijdens dit tweede weekend begonnen de optredens ook een halfuur vroeger vanwege de avondklok. De muziek moet uit om 1 u ’s nachts, maar verschillende artiesten hielden zich daar niet aan tijdens het eerste weekend. Daardoor moet de organisatie nu zo’n 117.000 dollar (106.500 euro) boete betalen. Door diezelfde avondklok heeft headliner Frank Ocean maar zeer kort kunnen optreden nadat hij een uur vertraging opliep. Hij trad voor het eerst in zeven jaar op, maar door een blessure aan zijn been was de show een grote teleurstelling voor veel fans. Later liet de artiest weten dat hij niet opnieuw zou optreden de week erna. Zijn act werd vervangen door een reünie van punkband Blink-182 en dj-trio Skrillex, Fred Again en Four Tet.

Meer
Lees meer...