Eerste weekend Coachella: van Belgische acts tot kussende ex-celebkoppels

Het jaarlijkse Amerikaanse festival Coachella heeft er zijn eerste weekend op zitten. Onze eigen Angèle mocht er optreden en verschillende celebs werden gespot (met hun ex). En in tegenstelling tot andere jaren, waren de outfits van de bezoekers niet fabuleus.

Jaarlijks gaat in april het grootschalige Coachella-festival door in Californië. Twee weekenden na elkaar geven sterren van over heel de wereld het beste van zichzelf. Het festival staat bekend door de hoge opkomst van sterren en de unieke outfits, al zagen we daar dit jaar misschien wel een kleine shift in.

De optredens

My name is Angèle. I come from Belgium and I am so happy to be here“, zo trapte Angèle (27) haar Amerikaanse tournee af. Voor het eerst mocht de Belgische popster optreden op het enorme festival. De zangeres zette de weide op zijn kop en kreeg positieve reviews van de lokale pers. “Er is een sterke Franstalige aanwezigheid dit jaar met bijvoorbeeld Christine and The Queens en FKJ, Maar onder hen lijkt Angèles mix van house, elektropop en jazz het meest geschikt voor een doorbraak”, klonk het in de L.A.Times. Ook volgend weekend staat ze weer op het podium.

Het was inderdaad een multiculturele editie van het festival want voor het eerst sinds 1999 is er geen enkele Amerikaanse, witte headliner te bespeuren. Vrijdag mocht de Puerto Ricaanse Bad Bunny, tevens ook de meest gestreamde artiest wereldwijd, het festival openen. Zaterdag stond de K-popgroep BLACKPINK op het podium gevolgd en zondag sloot de R&B-artiest Frank Ocean af. Over die laatste was er ook heel wat commotie omdat het de eerste keer was in zes jaar tijd dat hij optrad en het niet werd gelivestreamd op YouTube zoals andere optredens.

@lofficielbe #COACHELLA Belgian Angèle took the Coachella stage last evening in Indio, California. She closed her set with a song about “a small city I come from called Bruxelles” while introducing her hit “Bruxelles Je T’aime”. Listen to this bit of the livestream where Angèle gets the crowd to sing along with one of her hits ? • Footage @coachella • #angele #coachella #angelecoachella #palmsprings #indio #festivals #lofficiel ♬ origineel geluid – l’officielbelgium

De Looks

Coachella staat gekend om de fleurige boho-outfits die het met zich meebrengt. De meeste celebs plannen weken op voorhand hun outfits. Al viel dit jaar op dat het enthousiasme die ze hadden om opnieuw te mogen feesten, niet overkwam in hun outfits. Kylie en Kendall Jenner waren bijvoorbeeld te spotten in een simpele croptop en jeans of leren broek. Ook influencer en YouTuber Emma Chamberlain vertelt dat ze in 2019 vier maanden op voorhand haar outfits plande met een stylist. Toch koos ze dit jaar bewust voor een comfortabelere outfit. Het ziet er naar uit dat voor veel sterren de fashion achterwege blijft en de muziek eindelijk prioriteit wordt.

@giannachristiine

dixie damelio for the win?

♬ original sound – Gianna Christine

Gespot

Ook dit jaar werden weer verschillende bekende sterren gespot op de weide. Zo werden verschillende TikTokkers gespot, maar ook Justin en Hailey Bieber, The Weeknd, John Legend, Bebe Rexha, Tyga, Benny Blanco en Lewis Hamilton waagden zich aan een weekendje plezier. De meest opvallende verschijning echter, was die van exen Camila Cabello en Shawn Mendes. De twee zangers hadden een relatie sinds 2019, maar gingen in 2021 uit elkaar. Toch werden ze op het festival al kussend gespot door fans. Het is nog afwachten tot volgend weekend om te weten welke sterren nog komen feesten in de Woestijn.

@appleuser4555946 camila cabello and shawn mendes seen hanging out and kissing at coachella! soulmates ❤️ #camilacabello #shawnmendes #coachella #shameless #shamelessedit #shawmila #senorita ♬ shameless sped up – AAK | ᗢ
Meer
Lees meer...