Mexico klaagt Ticketmaster aan nadat het meer tickets verkocht dan er plaatsen waren voor concert Bad Bunny

Ticketmaster ligt opnieuw onder vuur. Amper enkele weken nadat het bedrijf de wind van voren kreeg van fans van Taylor Swift, is het nu de beurt aan de fans van Bad Bunny. Ticketmaster verkocht te veel tickets voor de laatste twee concerten van de ‘World’s Hottest Tour’ in Mexico City. Daardoor werden meer dan 1.600 fans van de zanger aan de ingang tegengehouden. De Mexicaanse autoriteiten grijpen nu in.

Het zijn slechte tijden voor Ticketmaster. Nadat het bedrijf al kritiek kreeg van fans van Taylor Swift en BTS, keren nu ook de vele fans van Bad Bunny zich tegen hen. En dat krijgt nu al meteen een juridisch staartje.

Bad Bunny

Dit weekend vonden de laatste twee concerten van Bad Bunny’s ‘World’s Hottest Tour’ plaats in Mexico City. Maar aan de ingang kregen veel fans slecht nieuws. Omdat er te veel tickets verkocht werden voor het concert, mochten op beide avonden honderden fans het Estadio Azteca niet binnen. Op de eerste avond ging het om 1.600 personen die geweigerd werden. Op de tweede dag kwamen daar nog eens 110 bij.

Volgens Ticketmaster zelf kwamen de problemen doordat er een groot aantal valse tickets werden geregistreerd aan de ingang, waardoor er veel meer mensen aanwezig waren dan gepland. “Dat zorgde voor verwarring en maakte het moeilijk om het stadion binnen te gaan. Dat zorgde er helaas voor dat sommige mensen met een legitiem ticket de toegang werd geweigerd.”

Het Mexicaanse Federaal Openbaar Ministerie voor Consumenten (PROFECO) eist daarom nu dat Ticketmaster de tickets van de gedupeerden volledig terugbetaald, plus een bijkomende schadevergoeding van 20 procent van de originele ticketprijs. Daarnaast zal het Ticketmaster ook aanklagen via de rechtbank. Ricardo Sheffield, het hoofd van het PROFECO, spreekt daarbij ook het excuus van Ticketmaster tegen. “Ze beweren dat het probleem lag bij valse tickets, maar uit onderzoek blijkt dat het stuk voor stuk tickets waren die via de officiële website gekocht werden.”

Taylor Swift

Ticketmaster kwam recent al onder vuur te liggen in de Verenigde Staten. Daarbij ging het om de ‘Eras’-tour van Taylor Swift. De tickets voor de concerten in de Verenigde Staten gingen onlangs in voorverkoop via Ticketmaster, maar tijdens die voorverkoop liep er heel wat mis. Het ging daarbij onder andere over foutmeldingen, mandjes die plots leeg waren, presale-codes die niet meer werkten en mensen die uit de wachtrij werden gegooid. 

Uiteindelijk werden ook alle tickets al verkocht tijdens de exclusieve voorverkoop die één dag eerder van start ging dan de reguliere verkoop. Daardoor kregen fans die via de reguliere voorverkoop hun tickets wilden kopen, niet eens een kans om een plekje te bemachtigen. Heel wat fans deelden hun ongenoegen via sociale media, waardoor het nieuws al snel de wereldpers haalde. Als gevolg daarvan zal het Amerikaanse congres zich nu buigen over de zaak. Daarbij zal het vooral proberen nagaan of Ticketmaster z’n monopoliepositie op het vlak van de ticketverkoop van grote concerten misbruikt.

Meer
Lees meer...