Taylor Swift schrijft geschiedenis op Billboard Hot 100

Taylor Swift dropte op vrijdag 21 oktober 2022 haar nieuwste album ‘Midnights’ en dat werd meteen een schot in de roos. Dat is nu ook te zien op de belangrijkste Amerikaanse hitlijst: de Billboard Hot 100. Daar doet Taylor Swift iets dat geen enkele artiest haar ooit heeft voorgedaan in de 64 jaar dat de hitlijst bestaat.

Taylor Swift is terug en hoe! De Amerikaanse zangeres liet iets meer dan een week geleden haar nieuwe album ‘Midnights’ los op de wereld. De nummers van dat album zijn niet meer weg te denken van TikTok, maar ook op de hitlijsten scoort Taylor Swift en dat levert haar een geweldige primeur op.

Top 10

De volledige top 10 van de Billboard Hot 100 wordt deze week ingepalmd door nummers van Taylor Swift. Daarmee doet ze beter dan Drake, die vorig jaar de top 9 op z’n naam had staan. De nummer één gaat daarbij naar de single Anti-hero, dat daarmee haar negende nummer één-hit ooit is.

Daarnaast komt Taylor Swift nu op gelijke hoogte met Ariana Grande wanneer we kijken naar nummers die op de eerste plaats binnen kwamen in de Billboard Hot 100. Beide zangeressen deden dat met vijf verschillende nummers. Naast Taylor Swift is ook Lana Del Ray te vinden in de top 10 van de Billboard Hot 100. Zij is namelijk te horen op het nummer Snow On The Beach, dat te vinden is op de vierde plaats.

Bekijk hier de videoclip van Anti-hero:

Beluister hier het volledige album op Spotify:

Meer
Lees meer...