Coachella 2023 maakt affiche bekend: Bad Bunny, BLACKPINK en Frank Ocean zijn headliners

Het Amerikaanse festival Coachella heeft z’n line-up voor de editie van 2023 bekendgemaakt. Het gaat opnieuw om een gevarieerde affiche, waarbij Bad Bunny, K-popgroep BLACKPINK en Frank Ocean elk een festivaldag afsluiten. Ook zijn er verschillende Belgische artiesten te vinden op de line-up.

Coachella is al jarenlang een van de grootste festivals van de Verenigde Staten en bij uitbreiding de wereld. Traditioneel lost het festival alle namen in één keer en dat gebeurde nu. Dit zijn de namen van Coachella 2023.

Bad Bunny, BLACKPINK en Frank Ocean

Coachella vindt plaats tijdens twee opeenvolgende weekends, waarop de drie festivaldagen exact dezelfde namen hebben. Elke dag heeft zo – zoals dat altijd gaat met festivals – een headliner die de dag afsluit. Op de eerste festivaldag, op vrijdag 14 en 21 april, is die eer weggelegd voor de Puerto Ricaan Bad Bunny. Hij is razend populair en mocht al twee Grammy’s in ontvangst nemen. Diezelfde dag kan je ook onder andere Gorillaz, Chemical Brothers, Blondie, Pusha T, Becky G en YUNGBLUD aan het werk zien. Een andere opvallende naam die op de affiche staat voor de eerste dag is acteur Idris Elba.

De headliner op dag twee is de K-popgroep BLACKPINK. Het viertal was in 2019 al te zien op het kleinere Sahara podium, maar nu zullen ze dus te zien zijn op het hoofdpodium. Verder zijn ook Rosalía, Charli XCX, The Kid LAROI en Eric Prydz te zien op dag 2 (zaterdag 22 en 28 april).

Op de derde en laatste festivaldag is het de beurt aan Frank Ocean om het hoofdpodium af te sluiten. Ook Björk, Dominic Fike en Willow zijn die dat te zien op Coachella.

Belgen

Coachella weet elk jaar verschillende internationale artiesten te strikken en daar zijn dit jaar ook enkele Belgen bij. Zo zal Angèle te zien zijn op de eerste festivaldag op 14 en 21 april. De broers Dewaele zullen met 2manydjs de festivalgangers doen dansen op de laatste festivaldag op 16 en 23 april.

K-pop is dit jaar ook sterk aanwezig op Coachella. Niet enkel headliner BLACKPINK zal daar namelijk te zien zijn, maar ook soloartiest Jackson Wang treedt op op de laatste festivaldag. Hij is eigenlijk afkomstig van Hongkong, maar maakt deel uit van de K-popgroep GOT7 en werkt ook vanuit Zuid-Korea. Ook de Zuid-Koreaanse rappers DPR Live + DPR Ian zullen op de laatste dag van Coachella te zien zijn.

Meer
Lees meer...