Dit is de echte reden waarom Ye zijn optreden op Coachella 2022 cancelde

Kanye West, die al een tijdje officieel als Ye door het leven gaat, zou normaal gezien de opeenvolgende twee weekends van april te zien zijn als headliner op Coachella. Dat is een van de grootste en meest gehypete muziekfestivals in de Verenigde Staten. Maar de rapper cancelde last minute zijn optredens ‘zogezegd’ vanwege te weinig voorbereidingstijd. Een bron die dicht bij Ye staat, onthult nu de echte reden waarom hij cancelde.

Eerder deze week raakte bekend dat headliner Ye niet zou optreden op Coachella 2022. Dat gebeurde amper twee weken voor de start van het Amerikaanse muziekfestival. Naar verluidt was de rapper niet klaargeraakt met de voorbereidingen voor zijn optreden, waardoor hij besloot om te cancellen. Hierdoor moest de organisatie dus vliegensvlug op zoek naar een nieuwe headliner. Die vonden ze gelukkig in Swedish House Mafia x The Weeknd. Een bron onthulde nu exclusief aan E! News waarom Ye effectief heeft afgezegd.

De échte reden

Een bron dicht bij Ye verklapte dat de rapper “zich nu vooral op zichzelf wil concentreren”. “Er ligt een heleboel druk en stress op hem op dit moment”, zei de bron nog. Dat zou dus de échte reden zijn waarom Ye besloot om niet op Coachella op te treden dit jaar.

De bron benadrukte daarbij nogmaals de hoop die de rapper koestert om zijn relatie met Kim Kardashian te “herstellen” te midden van hun moeilijke scheiding. De afgelopen weken ontstonden er namelijk grote spanningen tussen de twee. Daar zitten voornamelijk de verschillende sociale mediaposts van Ye over Kim en haar nieuwe vriend Pete Davidson voor iets tussen. Die posts bezorgden Kim namelijk “emotionele schade”. Dat staat toch te lezen in een gerechtelijk document dat de Kardashian in februari indiende.

Een aparte bron, ook dicht bij Ye, vertelde nog aan E! News dat de rapper zijn aanpak nu heeft veranderd. Hij zou nu “proberen om van sociale media te blijven en meer te luisteren naar de mensen om hem heen”. “Op een bepaald niveau weet Ye dat wat hij aan het doen was niet werkte”, zei die tweede bron. “Zijn nieuwe woordvoerder moedigde hem aan om van sociale media en het internet af te blijven. Het is namelijk extreem ongezond voor hem.”

Grootste focus

De tweede insider voegde er nog aan toe dat terwijl Ye zijn sociale media-engagement heeft geherwaardeerd, zijn focus vooral op zijn vier kinderen, North (8), Saint (6), Psalm (4) en Chicago (2), blijft. “Hij houdt van zijn kinderen en zal alles voor ze doen”, vertelde de tweede bron nog. “Hij wil ze beschermen en heeft het gevoel dat dat is wat hij nu hiermee probeert te doen.”

Naast Swedish House Mafia en The Weeknd, die dus Ye zullen vervangen, zullen ook o.a. Harry Styles, Måneskin, Billie Eilish, Megan Thee Stallion, Doja Cat en onze eigen Stromae te zien zijn op Coachella 2022.

Noch Ye zelf, noch zijn woordvoerders hebben echter officieel commentaar gegeven op de afzegging van rapper.

Meer
Lees meer...