Kim Kardashian is eindelijk wettelijk gescheiden van Ye

Meer dan een jaar nadat hun relatiebreuk openbaar is gemaakt, zijn Kim Kardashian en Ye officieel gescheiden. Dat heeft een rechter beslist als reactie op een verzoekschrift van Kim Kardashian.

Je moet al heel hard je best hebben gedaan om niet te weten dat het voormalige glamourkoppel Kim Kardashian en Ye, vroeger gekend als Kanye West, uit elkaar is. Op 19 februari 2021 werd die scheiding officieel aangevraagd door Kim Kardashian. Ye liet aanvankelijk weten niet moeilijk te zullen doen, maar toch weigerde hij later de scheiding te aanvaarden.

Verzoeken

Kim Kardashian diende vervolgens een verzoekschrift in bij de rechter om eenzijdig die scheiding uit te spreken. Die hield woensdag een rechtszitting. Laura Wasser, de advocaat van Kim Kardashian, was daarbij in de rechtbank aanwezig, Kim zelf volgde van thuis uit via videocall. Ye daarentegen was niet aanwezig, maar zijn advocaat wel.

Die advocaat van Ye stelde geen bezwaar tegen de scheiding en het herstellen van Kim Kardashian haar meisjesnaam, dus zonder ‘West’. Wel had hij meerdere voorwaarden gesteld. De rechter ging daarbij wel maar met één ervan akkoord. Elk recht op terugbetaling van geld dat zou moeten worden verdeeld tussen Kim en Ye blijft behouden als een van hen sterft. Andere voorwaarden rond het herverdelen van bezittingen er dergelijke werden door de rechter verworpen.

Foute naam op documenten

Het is de website TMZ die woensdag als eerste berichtte over de wettelijke scheiding. Eerst zou er nog een probleem zijn opgedoken bij de ingediende documenten. Op de echtscheidingspapieren zou namelijk de naam Kanye West zijn ingevuld, terwijl de rapper ondertussen officieel Ye heet. Die fout werd echter snel aangepast.

Meer
Lees meer...