Ye mag, ondanks 5 nominaties, niet optreden op Grammy Awards door zijn “verontrustende online gedrag”

De Recording Academy en zender CBS zouden Ye, vroeger bekend als Kanye West, geschrapt hebben van de line-up van de 64ste Grammy Awards die op 3 april doorgaan in Las Vegas, Verenigde Staten. Met zijn vijf nominaties, bijna allemaal voor het album ‘Donda’, is Ye nochtans een van de meest genomineerde artiesten. De organisatie ziet hem door zijn recente “verontrustende online gedrag” toch liever wegblijven.

Donda‘ zelf sleepte een nominatie in de wacht voor Album of the Year en Best Rap Album. Daarnaast maken ook twee nummers van die plaat individueel kans op een Grammy Award. Het gaat om Hurricane met The Weeknd en Lil Baby (Best Melodic Rap Performance) en Jail (Best Rap Song). Daarnaast is Ye ook een van de vele producers en songwriters van ‘Montero‘ van Lil Nas X, dat eveneens kans maakt op de Grammy Award voor Album of the Year.

Amper acht artiesten wisten dit jaar meer dan vijf nominaties voor de Grammy’s in de wacht te slepen en dus leek het ook maar meer dan logisch dat Ye op de ceremonie aanwezig zou zijn. Volgens de website The Blast heeft de organisatie echter schrik dat als ze Ye laten optreden, hij van het podium en de microfoon gebruik zal maken om verontrustende dingen te zeggen.

Ye liet zich op dat vlak de laatste tijd namelijk al meermaals serieus gaan. Vooral op sociale media verschenen er regelmatig vreemde zaken, meestal gericht aan zijn ex-vrouw Kim Kardashian. Zo maakten de twee openlijk ruzie over het TikTokaccount van North. Op Thanksgiving postte hij dan weer een smeekbede, iets wat hij later tijdens een benefietconcert zou herhalen. Ondertussen verspreidde hij ook verhalen over een vermeende tweede sekstape van Kim Kardashian. De laatste tijd richt hij zich echter zowel op sociale media als in zijn muziek tegen Pete Davidson, de nieuwe vriend van Ye’s ex. Dat alles zorgde er voor dat Instagram zelfs tijdens zijn account schorste.

Trevor Noah

Een andere reden voor het schrappen van de naam van Ye van de affiche is mogelijk presentator Trevor Noah. Die had het recent in zijn talkshow The Daily Show namelijk nog over Ye.

“Ik zal eerlijk tegen je zijn: hoe ik heel die situatie zie, is een vrouw die haar leven wil leiden zonder lastiggevallen te worden door een ex-vriend of een ex-man of een ex-iets,” zei Noah toen. “Misschien heb je geen medelijden met Kim omdat ze rijk en beroemd is, omdat ze zich de zwarte cultuur toe-eigent … maar wat ze doormaakt, is angstaanjagend om te zien en het werpt een spotlight op wat zoveel vrouwen doormaken als ze ervoor kiezen om te scheiden.”

Meer
Lees meer...