Grammy’s worden uitgereikt in april

De Grammy’s hebben een nieuwe datum geprikt voor hun uitreiking in 2022. Normaal stond die gepland voor zondag 30 januari, maar door de recente stijging in het aantal gevallen van het coronavirus werd eerder al besloten om de editie van dit jaar uit te stellen. En nu weten we wanneer de show zal doorgaan.

Voor het tweede jaar op rij moest de Recording Academy op zoek naar een nieuwe datum voor de uitreiking van de Grammy Awards. Er werd gekozen voor een datum bijna drie maanden na de originele datum.

3 april 2022

Doordat de Omikron-variant ook in de Verenigde Staten zorgt voor een stijging in het aantal besmettingen met het coronavirus, besloten de Recording Academy en de zender CBS begin januari om de uitreiking van dit jaar uit te stellen. De organisatie liet weten dat ze die beslissing maakten “na zorgvuldige overweging en analyse met stads- en staatsfunctionarissen, gezondheids- en veiligheidsexperts, de artiestengemeenschap en onze vele partners”.

De uitreiking zal nu doorgaan op zondag 3 april 2022. Naast een nieuwe datum werd er ook gekozen voor een nieuwe locatie. De 64ste Grammy Awards Show zal zo doorgaan in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas in plaats van de Crypto.com Arena in Los Angeles.

Tweede uitgestelde show

Ook vorig jaar moesten de Grammy’s uitgesteld worden. Toen kwam er op 14 maart 2021 een show met de nodige beperkingen. Enkel de genomineerden zaten in de kleine zaal en moesten tijdens de show hun mondmasker dragen. Dit jaar hoopt de Recording Academy een grotere show te kunnen organiseren.

Jon Batiste kreeg dit jaar de meeste nominaties. Hij maakt kans op elf awards. Justin Bieber, Doja Cat en H.E.R. kregen elk acht nominaties. Billie Eilish en Olivia Rodrigo kregen er beiden zeven. Drake kreeg twee nominaties, maar hij weigerde die, waardoor zijn naam van de lijst werd gehaald.

Meer
Lees meer...