Drake weigert Grammy-nominaties

De Canadese rapper Drake heeft zelf gevraagd om zijn Grammy-nominaties in te trekken. Hij was genomineerd voor Beste rapalbum met ‘Certified Lover Boy’ en voor Beste rapperformance met Way 2 Sexy. Z’n vraag werd al goedgekeurd door de Recording Academy waardoor Drake dus officieel uit de running is.

Op zondag 31 januari 2022 worden de Grammy’s uitgereikt. Daarbij zullen heel wat grote namen uit de muziekwereld verzamelen in Los Angeles, maar één rapper zal daar niet bijzijn. Drake heeft namelijk zijn Grammy-nominaties geweigerd en maakt dus geen kans meer op een award.

Drake

Drake zou zelf gevraagd hebben om de nominaties in te trekken. De Recording Academy ging in op z’n vraag waardoor Drake nu verwijderd is uit de twee categorieën waarin hij genomineerd was. Daardoor zijn er nu in de categorieën Beste rapalbum en Beste rapperformance nu nog maar vier in plaats van de gebruikelijke vijf genomineerden.

Waarom Drake besloot om z’n nominaties in te trekken, is nog niet geweten. Maar hij liet zijn ongenoegen al blijken bij de uitreiking van de Grammy’s begin dit jaar. Toen hij z’n award voor het nummer God’s Plan in ontvangst nam, sprak hij in z’n speech. “Ik wil jullie laten weten dat we spelen in een sport die gebaseerd is op opinies en niet op feiten. Dit is een business waarin soms een handvol mensen alles beslist. Zij begrijpen vaak niet eens welke boodschap een mixed race kind uit Canada wil overbrengen of een geweldig Spaans meisje uit New York of eender wie.”

Grammy’s

Drake is niet de eerste artiest die zich uitspreekt tegen de Grammy’s. The Weeknd besliste vorig jaar, nadat hij na een verbluffend jaar geen enkele nominatie kreeg, dat hij nooit meer z’n werk zou insturen voor de Grammy’s. “De Grammy’s blijven corrupt. Jullie zijn mij, mijn fans en de muziekindustrie transparantie verschuldigd.” Hij hield zich ook aan z’n woord en stuurde dit jaar niets in.

Ook voormalig One Direction-lid Zayn Malik haalde al fors uit naar de Grammy’s. “F*ck de Grammy’s en iedereen die ermee te maken heeft”, schreef hij op Twitter. “Tenzij je hun handen schudt en cadeautjes opstuurt, kom je niet in aanmerking voor een nominatie. Volgend jaar zal ik ze een mandje met snoep sturen.” Daarmee verwees Zayn naar het gebrek aan transparantie bij het proces van nominaties en winnaars van de awards.

Meer
Lees meer...