Headliner Ye cancelt twee weken voor de start van muziekfestival Coachella zijn optreden

Kanye West, die sinds enige tijd officieel als Ye door het leven gaat, zal halverwege april niet te zien zijn als headliner op Coachella. Dat is een van de grootste en meest gehypete muziekfestivals in de Verenigde Staten. Ye heeft officieel zelf nog geen commentaar gegeven op zijn afzegging, maar zich zou volgens insiders door de turbulente gebeurtenissen van de afgelopen periode in zijn leven onvoldoende hebben kunnen voorbereiden op het concert.

De 20ste en voorlopig laatste editie van Coachella Valley Music and Arts Festival, zoals het evenement voluit heet, ging door in april 2019. Eén jaar later gooide de coronacrisis roet in het eten en werd het festival oorspronkelijk verplaatst naar oktober. Van uitstel kwam uiteindelijk afstel en hetzelfde gebeurde in 2021.

De verwachtingen voor de editie van 2022 zijn dan ook hooggespannen. Coachella gaat dit jaar twee opeenvolgende weekends door van 15 tot en 17 april en van 22 tot en met 24 april. Halverwege januari maakte het festival zijn indrukwekkende line-up bekend, met onder andere Harry Styles, Lil Baby, Billie Eilish, Megan Thee Stallion, Doja Cat en dus ook Ye.

Wachten op officiële bevestiging

Die laatste zal er echter niet bij zijn. Dat nieuws werd als eerste gemeld door de website TMZ en is nadien ook door andere bronnen bevestigd. Een officiële bevestiging van zowel Coachella als Ye zelf is er nog niet gekomen. Insiders aan de website Variety vertellen dat de reden voor de annulatie is dat de rapper zich onvoldoende heeft kunnen voorbereiden en niet genoeg heeft gerepeteerd voor het concert.

Meer
Lees meer...