Geen Coachella dit jaar door coronavirus

Coachella en zijn zusterfestival Stagecoach zullen dit jaar niet plaatsvinden door het nieuwe coronavirus. De Amerikaanse festivals waren eerder al van april naar oktober verplaatst, maar ook die nieuwe datum is niet haalbaar.

Coachella is met jaarlijks 250.000 bezoekers een van de grootste en zeker en vast het bekendste Amerikaanse festival. Het gaat normaal ieder jaar in april door in de staat Californië. Sinds 2007 staat de week na Coachella altijd het zusterfestival Stagecoach op het programma op dezelfde weide. Dat lokt zo’n 75.000 bezoekers met countrymuziek.

Voor al die festivalgangers is er nu slecht nieuws want Coachella en Stagecoach zijn dit jaar allebei geannuleerd. Toen het coronavirus begin dit jaar de Verenigde Staten bereikte, besloot de organisatie al snel om een nieuwe datum te vinden. Voor het eerst zou Coachella in het najaar doorgaan, namelijk in oktober.

Epidemie niet onder controle

Ook die datum is nog te risicovol omdat de epidemie van het coronavirus in de Verenigde Staten nog lang niet onder controle is. Het land bereikte vandaag de kaap van 2 miljoen besmettingen. Er stierven ook al meer dan 115.000 mensen aan Covid-19.

“Ik maak mij zorgen over de indicaties dat het coronavirus in de herfst opnieuw erger zou kunnen worden”, legt Cameron Kaiser, een volksgezondheidsfunctionaris uit de Riverside County, uit. “Door die verwachtingen en de kans op een nieuwe uitbraak, zou ik er mij niet comfortabel bij voelen om Coachella te laten doorgaan. Deze beslissing is niet lichtzinnig genomen. Mijn eerste prioriteit is de gezondheid van iedereen.”

Meer
Lees meer...