Derde en laatste deel van documentaire ‘jeen-yuhs: A Kanye Trilogy’ van Netflix over Ye krijgt trailer

Ye, vroeger gekend als Kanye West, is een van de meest besproken en omstreden celebrity’s van deze eeuw. Reden genoeg voor de rapper, producer en ondernemer om een documentaire, in drie delen, te maken over zichzelf. De eerste twee acts van jeen-yuhs: A Kanye Trilogy staat al op Netflix, op 2 maart volgt Act 3, en daar zijn nu de eerste beelden van.

Na een moeilijke start van zijn carrière is Ye de voorbije decennia uitgegroeid tot een van de meest bekroonde en meest invloedrijkste artiesten ter wereld. Dankzij zijn zakelijk inzicht – vooral rond het merk Yeezy – verdiende de 44-jarige Amerikaan bovendien al een fortuin. Volgens Forbes heeft Ye ondertussen een geschat vermogen van 1,8 miljard dollar (meer dan 1,5 miljard euro). Dat maakt hem de vierde rijkste zwarte Amerikaan.

‘Vision’, ‘Purpose’ en ‘Awakening’

Met de documentaire jeen-yuhs: A Kanye Trilogy wil Ye tonen hoe hij wist uit te groeien tot het fenomeen dat we nu kennen. Hij kon daarvoor rekenen op het regisseursduo Coodie & Chike. Samen maakten zij drie delen van telkens zo’n anderhalf uur.

Act 1 kreeg de naam ‘Vision’, verschijn op woensdag 16 februari op Netflix en gaat voornamelijk over de jeugd van Kanye West. Act 2 van jeen-yuhs: A Kanye Trilogy is getiteld ‘Purpose’, verscheen op woensdag 23 februari en gaat over zijn doorbraak en toont hoe Ye een van de bekendste artiesten ter wereld werd.

Wat er daarna komt, krijg je te zien in Act 3 dat uitkomt op woensdag 2 maart en de naam ‘Awakening’ kreeg. Veel is er over dat slot nog niet geweten, maar het lijkt te zullen gaan over de moeilijkheden waarmee Ye geconfronteerd wordt nu hij op zijn hoogtepunt lijkt te zijn. Ook de dood van zijn moeder Donda West in 2007 en zijn mislukte presidentiële campagne in 2020 zullen aan bod komen.

Bekijk hier de trailer van Act 3 van jeen-yuhs: A Kanye Trilogy:

Act 3 van jeen-yuhs: A Kanye Trilogy verschijnt op woensdag 2 maart op Netflix. Op zoek naar iets om in de tussentijd te kijken? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...