Driedelige documentaire ‘jeen-yuhs: A Kanye Trilogy’ van Netflix over Ye krijgt officiële trailer

Zanger, rapper, producer en ondernemer Ye (44) is een van de meest besproken, maar ook meest controversiële celebrity’s ter wereld. Toch hangt er al heel zijn carrière een waas van mysterie rond hem en lijkt niemand de man die geboren werd als Kanye West echt te kennen. De documentaire jeen-yuhs: A Kanye Trilogy, die later deze maand in drie delen op Netflix verschijnt, wil voor inzicht zorgen over wat Ye gemaakt heeft tot wie hij is.

Na een moeilijke start van zijn carrière is Ye de voorbije decennia uitgegroeid tot een van de meest bekroonde en meest invloedrijkste artiesten ter wereld. Zijn meest recente album ‘Donda’ wist opnieuw vier nominaties in de wacht te slepen voor de Grammy Awards 2022, die in april worden uitgereikt. Het vervolg op dat album, ‘Donda 2‘, wordt bovendien al op 22 februari gereleaset.

Dankzij zijn zakelijk inzicht – vooral rond het merk Yeezy – verdiende de 44-jarige Amerikaan bovendien al een fortuin. Volgens Forbes heeft Ye ondertussen een geschat vermogen van 1,8 miljard dollar (meer dan 1,5 miljard euro). Dat maakt hem de vierde rijkste zwarte Amerikaan.

“Van begindagen tot wereldwijd merk”

Over hoe een jonge Kanye West wist uit te groeien tot het fenomeen Ye dat we nu kennen, hoopt de documentaire jeen-yuhs: A Kanye Trilogy wat meer duidelijkheid te brengen. “Een historisch documentaire-evenement gepresenteerd in drie acts van Clarence ‘Coodie’ Simmons en Chike Ozah. Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy is een intiem en onthullend portret van de ervaring van Kanye West, waarin zowel zijn begindagen, toen hij probeerde door te breken, als zijn leven vandaag als een wereldwijd merk en wereldberoemde artiest, getoond worden”, omschrijft Netflix zelf hun nieuwe documentaire.

Het eerste deel van jeen-yuhs: A Kanye Trilogy zal vanaf woensdag 16 februari te zien zijn op Netflix. De volgende twee volgen vermoedelijk telkens een week later, al is dat nog niet officieel bevestigd door de streamingdienst.

Bekijk hier de trailer van jeen-yuhs: A Kanye Trilogy:

Op zoek naar iets om in de tussentijd te kijken? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...