Ye maakt releasedatum voor nieuw album ‘Donda 2’ bekend

‘Donda 2’, het nieuwe album van Ye, komt er volgende maand al aan. Dat maakte de rapper zelf bekend op zijn sociale media. De snelle release komt als een verrassing omdat zijn vorige album ‘Donda’ opvallend lang op zich had laten wachten.

Halverwege 2018 begon Ye, die toen nog Kanye West heette, met de opnames van het album ‘Donda’. De bedoeling was om die plaat in juli 2020 uit te brengen, maar de rapper stelde de release meermaals uit. Uiteindelijk kwam ‘Donda‘ er pas op 29 augustus 2021. Door dat wachten, was de release van het zwaar gehypete album online zelfs uitgegroeid tot een heuse meme.

Niemand kon zich toen voorstellen dat er minder dan een half jaar later al een opvolger zou zijn voor ‘Donda’. Pas de voorbije weken doken daarvan de eerste geruchten op. Die werden begin deze week nog versterkt toen Steven Victor, een vriend en zakenpartner van Ye, in een interview met Complex zei dat “‘Donda 2’ er sneller komt dan je denkt”.

22 februari 2022

Dat blijkt niet overdreven te zijn, want het nieuwe album van Ye komt er al binnen minder dan een maand. De rapper deelde op zijn sociale media een brandend huis met daarop “2 22 22”. Aangezien in de Verenigde Staten de maand voor de dag gezet wordt, gaat het hier dus om 22 februari 2022. In het bijschrift van zijn post schrijft Ye dat het wel degelijk gaat om ‘Donda 2’, zijn nieuwe album dat geproducet zal worden door de Amerikaanse rapper Future.

Meer
Lees meer...