Muziekfestival Coachella al voor de derde keer op een rij geannuleerd

Het populaire muziekfestival Coachella dat in april 2021 in Californië in de Verenigde Staten zou gehouden worden, gaat niet door. Lokale gezondheidsfunctionarissen hebben het evenement geannuleerd door de aanhoudende coronapandemie.

“Het Coachella Valley Music and Arts Festival en het Stagecoach Country Music Festival dat momenteel gepland staat voor april 2021 worden hierbij geannuleerd”, valt te lezen in het bevel van Riverside County Health Officer Dr. Cameron Kaiser.

Coronavirus

Hij wijst er verder ook op dat “bijeenkomsten van internationale omvang” te riskant zijn tijdens een nieuwe coronagolf. “Als Covid-19 op deze festivals zou worden gedetecteerd, zou de omvang en het aantal aanwezigen en de aard van de locatie het onhaalbaar, zo niet onmogelijk maken om degenen die mogelijk in gevaar zijn gebracht op te sporen”, klinkt het.

De staat Californië heeft sinds halverwege december af te rekenen met een zware tweede golf. Op de piek werden daar gemiddeld meer dan 40.000 nieuwe besmettingen per dag vastgesteld. Sinds een kleine twee weken daalt het aantal besmettingen wel. Dat is nog niet het geval met het aantal overlijdens. De voorbije week waren er meerdere recorddagen met meer dan 700 Covid-doden per dag.

Nog geen nieuwe datum

Coachella is een van de grootste muziekfestivals ter wereld met 125.000 bezoekers per dag. Frank Ocean, Travis Scott en Rage Against the Machine zijn maar enkele van de grote namen die op de affiche stonden.

Het is al de derde keer sinds het uitbreken van de coronacrisis dat het moet uitgesteld of geannuleerd worden. Aanvankelijk stond Coachella gepland in april 2020, maar die datum werd al snel verschoven naar oktober 2020. Toen ook dat nog niet haalbaar bleek, werd de hoop verlegd naar april 2021. Maar ook dat blijkt nu te vroeg te komen. Voorlopig is er nog geen nieuwe datum gekozen.

Meer
Lees meer...