Swedish House Mafia x The Weeknd vervangt Ye als headliner op Coachella

Gisteren, op dinsdag 5 april 2022, raakte bekend dat Ye (tot voor kort Kanye West) niet aanwezig zal zijn op het Amerikaanse festival Coachella. Hij stond nochtans als headliner op de affiche voor zondag. De organisatie moest daarom in sneltempo op zoek naar een nieuwe headliner, want het eerste weekend van het festival vindt al plaats binnen minder dan tien dagen. Die nieuwe headliner vonden ze in Swedish House Mafia x The Weeknd.

In de weekends van 15 tot en met 17 april en 22 tot en met 24 april is het tijd voor de 21ste editie van Coachella. Het is al geleden van april 2019 dat honderdduizenden festivalvierders verzamelden in de woestijn van Indio in Californië.

Swedish House Mafia x The Weeknd

Gisteren raakte bekend dat Ye niet zal optreden op Coachella. Naar verluidt was Ye niet klaargeraakt met de voorbereidingen voor zijn optreden waardoor hij besloot om te cancellen. Daardoor moest de organisatie vliegensvlug op zoek naar vervanging. Ye was namelijk de headliner op de laatste festivaldag. Maar nu volgt het nieuws dat er een vervanger gevonden is.

Swedish House Mafia en The Weeknd zullen hun krachten bundelen om de laatste festivaldag en bijgevolg het volledige festival gepast af te sluiten. Swedish House Mafia was al te vinden op de originele line-up, maar was nog niet toegewezen aan een specifieke festivaldag. The Weeknd was nog niet te vinden op de line-up. Swedish House Mafia werkte mee aan de nummers Sacrifice en How Do I Make You Love Me? op het nieuwste album van The Weeknd, ‘Dawn FM’.

Naast Swedish House Mafia en The Weeknd zullen ook onder andere Harry Styles, Lil Baby, Billie Eilish, Megan Thee Stallion, Doja Cat en onze eigen Stromae te zien zijn op Coachella.

Meer
Lees meer...