Zoveel krijgt The Weeknd betaald voor zijn optredens op muziekfestival Coachella

The Weeknd zal op zondag 17 en zondag 24 april 2022 samen met Swedish House Mafia het Amerikaanse muziekfestival Coachella afsluiten. De Canadese zanger kwam last minute in de line-up als vervanger van Ye, die eerder deze week afzegde. Een geschil om de vergoeding van The Weeknd leek nog even roet in het eten te gooien, maar nu blijkt de deal toch rond te zijn … en het gaat om een zeer hoog bedrag.

De 20ste en voorlopig laatste editie van Coachella Valley Music and Arts Festival, zoals het evenement voluit heet, ging door in april 2019. Eén jaar later gooide de coronacrisis roet in het eten en werd het festival oorspronkelijk verplaatst naar oktober. Van uitstel kwam uiteindelijk afstel en hetzelfde gebeurde in 2021.

De verwachtingen voor de editie van 2022 zijn dan ook hooggespannen. Coachella gaat dit jaar twee opeenvolgende weekends door van 15 tot en 17 april en van 22 tot en met 24 april. Halverwege januari maakte het festival zijn indrukwekkende line-up bekend, met onder andere Harry Styles, Lil Baby, Billie Eilish, Megan Thee Stallion, Doja Cat en normaal gezien dus ook Ye. Die zegde echter last minute af.

Swedish House Mafia x The Weeknd

Swedish House Mafia x The Weeknd werd een dag later – op woensdag 6 april – met veel trots aangekondigd als vervangende headliner voor de zondagavond op beide weekends. Nog eens een dag later schreven verschillende media echter dat dat nieuws iets te voorbarig was. The Weeknd zou namelijk nog niet getekend hebben door een geschil om zijn loon voor de twee optredens.

De Canadees eiste volgens Page Six namelijk exact hetzelfde bedrag als wat Ye normaal betaald zou worden. Volgens berichten zou het gaan om meer dan 8 miljoen dollar (7,35 miljoen euro). Omdat er onvoldoende tijd is om een even grote naam als waardige vervanger te zoeken, zat er voor Coachella niets anders op dan toe te geven aan de looneisen van The Weeknd. En zo zal het loonstrookje van Abel Tesfaye, zoals de zanger echt heet, van de maand april er alvast zeer mooi uitzien.

Meer
Lees meer...