The Weeknd wil zijn naam veranderen in ABEL

Na Ye wil ook The Weeknd zijn naam officieel laten veranderen. Dat meldde de zanger op Twitter. Op dit moment is het nog onzeker of de zanger ook serieus is over de naamsverandering, maar hij is er alvast dolenthousiast over. “Mijn artiestennaam wordt ABEL”, klonk het.

In oktober 2021 veranderde rapper Kanye West zijn naam in Ye, en nu denkt ook The Weeknd na over een naamsverandering. De Canadese zanger heet in het echt Abel Makkonen Tesfaye en zou met zijn verandering ook dichter bij zijn echte naam staan. Hij zou namelijk willen verdergaan als ABEL. Of de zanger in de toekomst ook echt als ABEL door het leven zal gaan, is niet zeker.

Zoals Ye

Het gerucht rond de naamsverandering kwam er nadat de zanger via een tweet zei: “Jullie zijn hilarisch. Ik heb het gevoel dat ik mijn artiestennaam moet veranderen naar ABEL.” Vele fans namen zijn tweet niet al te serieus, tot hij er bleef over doordrammen. In een volgende tweet refereerde hij naar een officiële verandering: “Misschien moet ik doen zoals Ye en mijn naam officieel veranderen naar ABEL. Geen achternaam meer, zoals Prince en Madonna.”

De tweets deden de fans uiteindelijk twijfelen. De Canadees voegde er zelfs nog eentje aan toe. “ABEL, hiervoor bekend als The Weeknd”, tweette hij nog. Als die naamsverandering erdoor komt, dan betekent dat het einde van The Weeknd. De naam komt van zijn allereerste mixtape, dat vertelde de zanger jaren geleden op Reddit. Toen wou hij als The Weekend door het leven gaan, maar uiteindelijk liet hij de tweede ‘e’ weg omdat een andere band al zo heette.

“Toen ik mijn artiestennaam koos, haatte ik mijn eigen naam. Daarom probeerde ik The Weeknd uit en het klonk cool”, zei hij toen ook nog. Nu zou de artiest dus wel willen terugkeren naar zijn eigen naam. Binnenkort horen we dus misschien ABEL op de radio in plaats van The Weeknd.

https://twitter.com/theweeknd/status/1510709066737192962
https://twitter.com/theweeknd/status/1510709844579262468
https://twitter.com/theweeknd/status/1510723032930693123
Meer
Lees meer...