The Weeknd steekt Justin Bieber voorbij en breekt Spotifyrecord

Het nieuwste album van The Weeknd kwam een aantal weken geleden uit en zorgt nu alvast voor hoge cijfers op de streamingdienst Spotify. Met maar liefst 85.667.564 maandelijkse luisteraars steekt de artiest Justin Bieber voorbij, die alle vorige records op zijn naam had staan.

‘Dawn FM’, zo heet het nieuwe album van The Weeknd dat begin januari 2022 uitkwam. De zanger, die in het echt gewoon Abel Tesfaye heet, maakte daarmee een vervolg op zijn vorige album ‘After Hours’, dat in 2020 verscheen. The Weeknd is al lang een klinkende naam in de muziekwereld, maar dankzij zijn nieuw album heeft hij nu ook hét Spotifyrecord verbroken. De zanger heeft nu het grootst aantal maandelijkse luisteraars op de muziekapp.

‘Dawn FM’

Dat record komt er zonder twijfel door zijn albumrelease eerder deze maand, want in de vorige maanden stond zijn Canadese collega Justin Bieber iedere keer op kop. Bieber was ook de allereerste zanger die meer dan 90 miljoen maandelijkse luisteraars haalde op Spotify. Maar dat leek niet genoeg om op te boksen tegen de nieuwe release van The Weeknd. Want het is duidelijk: vanaf nu zal het een maandelijkse heen-en-weerstrijd worden tussen de twee Canadezen.

‘Dawn FM’ kwam op 7 januari 2022 uit en bevat heel wat samenwerkingen met andere grote artiesten zoals Tyler, The Creator en Lil Wayne, én ook acteur Jim Carrey. Bij het luisteren van het album voel je je een beetje als een exclusieve luisteraar die toegang krijgt tot de uitzending van een illegale radiozender. De muziek vult elkaar goed aan en Jim Carrey lijkt zich helemaal te ontpoppen tot radiostem. 

Of The Weeknd ook volgende maand nog aan kop zal staan, dat is nog maar de vraag. Maar het is duidelijk: de macht op Spotify ligt op dit moment bij de Canadezen.

Beluister ‘Dawn FM’ hier:

Meer
Lees meer...