Stormzy, Doja Cat en The Weeknd zullen (waarschijnlijk) te horen zijn in de nieuwe ‘Black Panther’-film

De eerste Black Panther-film was op z’n minst gezegd zeer belangrijk voor de Afro-Amerikaanse cultuur, en zorgde met een soundtrack van Kendrick Lamar alleen nog maar voor meer populariteit. Ook voor de tweede film Black Panther: Wakanda Forever is Marvel Studios nu in onderhandeling met een aantal grote artiesten. Onder andere Doja Cat, Stormzy en The Weeknd zouden te horen zijn in de sequel. De film komt in november 2022 in de zalen.

Hoewel het nog niet officieel bevestigd is, vertelde een anonieme bron aan de Britse krant Metro UK dat Marvel Studios vooral graag zou samenwerken met Doja Cat en Stormzy. Volgens diezelfde bron is het volledige verhaal eindelijk afgewerkt, en weten de makers nu welke muziek ze nodig hebben om het verhaal nog meer kracht en geloofwaardigheid bij te brengen. Net zoals in de eerste film, wil het bedrijf dat de link tussen de Black Panther en de muziek authentiek blijft, dus zullen ze ook deze keer voor artiesten kiezen die een Afrikaanse achtergrond hebben.

Cultuur

In Black Panther ligt de focus op de cultuur en het belang van tradities en familie. Dat willen de makers ook terugbrengen in de muziek. Naast de muziek van de Afrikaanse zanger Baaba Maal, die eerder ook al samenwerkte met Mumford & Sons, was die traditie en de Afro-Amerikaanse link terug te vinden in een soundtrack van Kendrick Lamar. Het bekendste lied op die plaat was zonder twijfel Pray For Me, dat Lamar samen met The Weeknd maakte.

Black Panther: Wakanda Forever wil dus vasthouden aan die traditie, en zou aan de Amerikaanse zangeres Doja Cat en de Britse rapper Stormzy gevraagd hebben om de soundtrack voor hun rekening te nemen. “Doja Cat is een van de artiesten die in de running is, omdat ze een Zuid-Afrikaanse achtergrond heeft”, vertelde de bron aan Metro. “Stormzy, The Weeknd en zelfs Solange worden ook nog overwogen, omdat de producers echt een brede groep hitartiesten wil om deze soundrack nog beter te maken dan de vorige.” Of dat het geval wordt, valt dus nog af te wachten.

Wakanda Forever

De tweede film zou normaal gezien in de zomer van 2022 uitkomen, maar door de covidcrisis is de volledige tijdlijn van Marvel verschoven. Nu komt de film dus pas uit in november, wat misschien ook niet slecht is voor de makers. Het gaat namelijk niet zo vlot met de opnames door verschillende kleine akkefietjes met onder andere actrice Letitia Wright.

De actrice, die Suri speelt, weigert namelijk om zich te laten vaccineren en deelde eerder al antivaxxer-posts op Instagram. Die posts werden ondertussen verwijderd, maar heel het drama zorgde er wel voor dat sommige fans nu zelfs eisen dat Wright ontslagen wordt en dat de rol van T’Challa, die werd gespeeld door overleden acteur Chadwick Boseman, moet gerecast worden.

Meer
Lees meer...