‘Black Panther’-fans willen rol Chadwick Boseman recasten middenin Letitia Wright drama

Vorige jaar verloren we jammer genoeg de Black Panther-acteur Chadwick Boseman aan kanker en omdat hem waardig vervangen nogal aartsmoeilijk ging zijn, besloot Marvel dan ook om dat niet te doen. Maar de fans pleitten nu voor een recast van de hoofdrolspeler in de sequel en claimen dat ook de acteur zelf dat gewild zou hebben. En dat alles te midden van de geruchten die momenteel rond actrice Letitia Wright, die ook een hoofdrol vertolkt in Black Panther, circuleren.

De sequel van Black Panther wordt momenteel geplaagd door geruchten en backlash over actrice Letitia Wright, want zij zou namelijk enkele antivaxxer standpunten hebben gedeeld op sociale media, meldt The New York Post. Daarom hebben de Marvel-fans nu een controversiële manier voorgesteld om de aandacht van iedereen te heroriënteren, door te pleitten om de hoofdrol in Black Panther 2 opnieuw te casten. Deze werd eerder vertolkt door de overleden Chadwick Boseman, die in het geheim vier jaar lang een strijd voerde tegen kanker. Dat zou wel betekenen dat Marvel zijn belofte breekt om geen andere T’Challa te casten na de tragische dood van de acteur.

Antivaxxer

Voor degenen die niet op de hoogte waren: afgelopen november stopten de showrunners de productie van Black Panther: Wakanda Forever, als gevolg van een blessure die actrice Letitia Wright had opgelopen op de set in augustus. Tijdens haar herstel in oktober doken er berichten op dat de actrice – die T’Challa’s zus Shuri speelt in de film – antivaccin standpunten uitte tegen de cast en de crew op de set, volgens de Hollywood Reporter. Dat deed fans geloven dat Wright hierdoor de sequel en het MCU-universum zelfs voorgoed zou kunnen verlaten, meldde CBR.

De actrice heeft al deze beschuldigingen ontkend in een (ondertussen verwijderde) Instagrampost, en dus staan de opnames van Black Panther 2 gepland om te hervatten in januari 2022, mét Wright aan boord.

#RecastTChalla

Desalniettemin zijn MCU die-hards van mening dat het vervolg op Black Panther veel baat zou kunnen hebben als iemand Boseman zou opvolgen als de koning van Wakanda. De hashtag #RecastTChalla verovert momenteel heel Twitter.

“Ik weet dat dit een beetje een hot take is, maar veel van deze geruchtmakende on-set drama van Black Panther 2 had misschien voorkomen kunnen worden als ze T’Challa gewoon opnieuw hadden gecast”, stelde een Marvel-fan voor op Twitter. “Ik weet dat mensen van Chadwick Boseman hielden, dat deed ik ook, maar dat personage had meer verhalen te vertellen.”

Een ander schreef: “Alle respect voor meneer Boseman en zijn geliefden, maar de dood van een acteur betekent niet het einde van het personage dat hij vertolkt. T’Challa is niet Chadwick, en vice versa. Chadwick portretteerde eerder een man die ernaar streefde om de wereld te verbeteren. Iedereen kan dat zijn.”

Een supporter plaatste zelfs een oud interview met de overleden acteur, waarin hij suggereerde dat Boseman zelf achter het idee stond dat iemand anders de rol van Black Panther zou kunnen overnemen.

De nagedachtenis

Sommige Black Panther-fans noemden het idee echter een belediging voor de nagedachtenis van Boseman. Marvel Studios President Kevin Feige zelf kondigde in december 2020 aan dat het “iconische” personage nooit opnieuw gecast zou worden in het vervolg vanwege de tragedie.

“Erg respectloos voor Boseman!”, schreef een fan van de acteur. “Hij was de grootste ster, op een paar na, in een verder middelmatige film, wat betekent dat het meer dan goed genoeg was om een miljard dollar te kunnen verdienen. Hij maakte het personage in de film iconisch!”.

Een ander betoogde dat een recasting van de ster “een onderschatting zou zijn van de diepe aantrekkingskracht van de acteur Chadwick Boseman op zichzelf, laat staan als dit iconische, bewonderenswaardige personage. Simpelweg de acteur vervangen zou ook de hele film afzwakken”, voegden ze eraan toe. “Dankbaar dat Disney dit erkent.”

Het is dus nog onduidelijk of Marvel ooit hun belofte zou kunnen breken om Boseman nooit te vervangen in de populaire Marvelfilm, die ergens in november 2022 in de bioscoop zou moeten verschijnen. En er zou zelfs ook een spin-offreeks rond het personage van Okoye komen.

Meer
Lees meer...