‘Blinding Lights’ van The Weeknd breekt record met 88ste week in Billboard Hot 100

Blinding Lights van The Weeknd is deze week voor de 88ste week op een rij terug te vinden in de hitlijst Billboard Hot 100. Geen enkel nummer deed ooit beter sinds het ontstaan van de lijst in 1958.

Op 14 december 2019 maakte Blinding Lights zijn intrede in de Billboard Hot 100. Het nummer kwam toen binnen op plaats 11. Het zou nog tot april 2020 duren voor de hit van de Canadese wereldster nummer 1 zou bereiken. Op die toppositie zou Blinding Lights uiteindelijk vier weken blijven.

Beter dan Radioactive van Imagine Dragons

88 weken later is de wereldhit echter nog steeds terug te vinden op de Billboard Hot 100. Deze week staat het zelfs nog steeds knap op plaats 18. In tussentijd brak Blinding Lights record voor langst in de top vijf (43 weken), top tien (57 weken), top twintig (79 weken) en top veertig (84 weken).

Vorig week had The Weeknd de vorige recordhouder al geëvenaard. Tussen 2012 en 2014 stond Radioactive van Imagine Dragons namelijk 87 weken in de Billboard Hot 100. Op de derde plaats in de eeuwige ranglijst vinden we Sail van AWOLNATION met 79 weken. De top vijf wordt vervolledigd door I’m Yours van Jason Mraz (76 weken) en How Do I Live van LeAnn Rimes (69 weken).

Hoe lang nog?

Hoewel Blinding Lights nog steeds hoog gerangschikt staat, is de kans groot dat het nummer binnenkort uit de Billboard Hot 100 verdwijnt. De ranglijst heeft namelijk een aantal regels om te voorkomen dat nummers bovenaan blijven opduiken. Eén van die regels dat een lied dat meer dan één jaar oud is en uit de top 25 valt definitief geschrapt wordt.

Vermoedelijk wacht The Weeknd binnenkort dus dat lot. Gelukkig voor de Canadese zanger is er ondertussen al een opvolger. Zijn nieuwste hit, Take My Breath, komt deze week namelijk binnen op plaats 6 in de Hot 100.

Meer
Lees meer...