The Weeknd lost nieuw album ‘Dawn FM’

Eerder deze week kondigde The Weeknd z’n nieuwe album aan en nu is dat ook verschenen. ‘Dawn FM’ bestaat uit 16 nummers, waaronder de al bekende hit Take My Breath. Voor de nieuwe tracks werkte The Weeknd samen met heel wat verschillende en uiteenlopende artiesten.

Twee jaar na zijn gelauwerde album ‘After Hours’ is Abel Tesfaye, aka The Weeknd, terug met zijn vijfde studioalbum ‘Dawn FM’. En dat album heeft opnieuw alles in huis om een gigantisch succes te worden.

‘Dawn FM’

Op maandag 3 januari 2022 maakte The Weeknd bekend dat hij op vrijdag 7 januari z’n nieuwe album ‘Dawn FM’ op de wereld los zou laten. En die dag is nu aangebroken. ‘Dawn FM’ is een dansbaar album dat verdergaat op de toon die gezet werd door het nummer Take My Breath dat in de zomer van 2021 verscheen.

The Weeknd blijft trouw aan z’n nostalgische sound met een hoog eightiesgehalte. Het album zit vol met synths en elektrische gitaren, maar verstevigt vooral de ijzersterke status van The Weeknd binnen de popwereld.

Opvallende samenwerkingen

Voor ‘Dawn FM’ werkte The Weeknd samen met verschillende andere artiesten. Zo is Tyler, the Creator te horen op het nummer Here We Go… Again. Op het nummer I Heard You’re Married kan je dan weer Lil Wayne horen. The Weeknd werkte voor de nummers Sacrifice en How Do I Make You Love Me? ook samen met het Zweedse trio Swedish House Mafia.

Maar de opvallendste samenwerking is waarschijnlijk die voor het laatste nummer op het album. Op Phantom Regret by Jim is namelijk de acteur Jim Carrey te horen. Jim Carrey is de buurman en een van de beste vrienden van The Weeknd. Jim Carrey zingt niet op Phantom Regret by Jim, maar doet een monoloog terwijl er een melodie onder z’n stem klinkt. Ook in de rest van het album is Jim Carrey soms te horen als “radiohost” die de nummers aan elkaar praat. Naast Carrey kreeg ook Quincy Jones, die The Weeknd ziet als een van z’n grootste idolen, z’n eigen nummer. Hij doet z’n verhaal op A Tale By Quincy.

Beluister hier het volledige album op Spotify:

Meer
Lees meer...