Deze man beweert het afgelopen jaar meer dan eender wie ter wereld naar Spotify te hebben geluisterd

Spotify lanceerde een week geleden naar jaarlijkse gewoonte zijn Spotify Wrapped, waarbij gebruikers kunnen zien naar wat en vooral ook hoeveel ze naar de muziek- en podcaststreamingdienst hebben geluisterd. Die cijfers zwart-op-wit zien, kan voor sommigen misschien wat confronterend zijn, maar bedenk dat het nog veel erger kan. Een Amerikaan beweert in een virale post op TikTok namelijk maar liefst 403.418 minuten naar Spotify te hebben geluisterd. Voorlopig lijkt hij daarmee de wereldwijde recordhouder te zijn.

Jaarlijks in het begin van de maand december kan je via de applicatie van Spotify kijken naar een samenvatting van je afgelopen muzikale jaar. Met Spotify Wrapped maakt de streamingdienst niet alleen bekend welke artiesten en nummers wereldwijd het meest beluisterd zijn het afgelopen jaar, maar krijg je ook je persoonlijke statistieken.

Spotify Wrapped

Zo kan je onder andere zien naar vijf artiesten jij het afgelopen jaar het vaakst hebt geluisterd en welke vijf nummers het vaakst door je boxen (of oortjes) knalden. Het meest confronterende voor velen is waarschijnlijk wel het aantal minuten dat ze naar Spotify hebben geluisterd. 80.000, 50.000 of zelfs 20.000 minuten klinkt namelijk als gigantisch veel, terwijl dat al bij al nog wel meevalt.

Jouw cijfer verdwijnt vermoedelijk zelfs in het niets als je het vergelijkt met de officieuze nummer 1 Spotify-gebruiker ter wereld. Die titel is op dit moment in handen van ene Indra Hartmann uit de Verenigde Staten. Die deelde afgelopen weekend namelijk een korte video op TikTok waarin hij die koppositie claimde.

92,1 procent van zijn tijd

Hartmann deed dat in een reactievideo op iemand die eerder beweerde met 367.853 minuten het wereldrecord in handen te hebben. Hijzelf strandde dit jaar echter op 403.418 minuten en doet dus nog een heel stuk beter. Voorlopig is er nog niemand anders opgedoken die een hoger cijfer kan voorleggen.

Omgerekend luisterde Indra Hartmann in 2021 dus 6.724 uur, ofwel 280 dagen, naar Spotify. Dat getal wordt nog indrukwekkender als je weet dat Spotify Wrapped eigenlijk enkel de maanden januari tot en met oktober in rekening brengt, in totaal 304 dagen. Hartmann zat in die tijd dus 92,1 procent van de tijd Spotify te luisteren.

@indrahartmann

##stitch with @notmattfr ##greenscreen ##spotify ##wrapped

♬ Come Over (Again) – Crawlers
Meer
Lees meer...