BLACKPINK lost tweede album ‘BORN PINK’ met verrassende single ‘Shut Down’

Twee jaar na ‘The Album’ is K-popgroep BLACKPINK terug met hun tweede album ‘BORN PINK’. Dat album bestaat in totaal uit acht nummers waarvan we er eerder al twee te horen kregen. Samen met het nieuwe album heeft BLACKPINK ook hun nieuwe single ‘Shut Down’ gelost inclusief videoclip.

We kunnen het nu ook echt volmondig meezingen: BLACKPINK is in our area. De vierkoppige K-popgroep is na een lange pauze terug met hun tweede album. Voor ‘BORN PINK’ experimenteerde BLACKPINK met nieuwe stijlen, met een gevarieerd album tot gevolg.

Shut Down

De title track van ‘BORN PINK’ is Shut Down en dat is een verrassende keuze van BLACKPINK. De groep kreeg in het verleden vaak kritiek omdat hun singles fel op elkaar lijken. Recent kwam die kritiek er ook nog met hun prerelease single Pink Venom. Maar met Shut Down gaat het viertal voor een heel andere sound.

Voor Shut Down werd een sample gebruikt van het klassieke werk La Campanella van Niccolò Paganini. Doorheen het hele nummer is zo een viool te horen in de achtergrond. Shut Down is daarnaast ook een stuk trager dan de rest van het oeuvre van BLACKPINK waarbij het vaak gaat om uptempo popsongs. In de tekst haalt het viertal uit naar hun haters met lyrics als “Praying for my downfall, many have tried, baby, catch me when you hear my Lamborghini” en “Bunch of wannabes that wanna be me, me three, if I was you“.

In de videoclip van het nummer verwijst BLACKPINK naar hun vorige releases, iets wat we BTS eerder ook al zagen doen. Zo krijgen we verschillende sets uit oude clips te zien, zoals de glittertank van Jennie uit DDU-DU DDU-DU, de wereldbol uit Whistle en de steiger uit Playing With Fire.

Bekijk hier de videoclip van Shut Down:

‘BORN PINK’

Shut Down is de title track van het tweede album van BLACKPINK dat de naam ‘BORN PINK’ kreeg. Op dat album staan twee nummers die we eerder al hoorden: Pink Venom en Ready For Love. Maar naast Shut Down zijn er nog vijf gloednieuwe nummers te vinden op ‘BORN PINK’.

Ook daarbij gaat het om gevarieerde nummers. Typa Girl is een nummer met invloeden uit hiphop, waarbij rap centraal staat. Yeah Yeah Yeah is dan weer een popsong met een hoog eighties-gehalte. Hard To Love is een softrocknummer dat volledig in het Engels wordt gezongen. Met The Happiest Girl laten de meisjes van BLACKPINK zich van hun meest emotionele kant zien. Het gaat om een popballad waarmee het viertal hun zangtalent duidelijk kan maken. Het laatste nieuwe nummer op BORN PINK is opnieuw volledig Engelstalig. Tally is een poprocknummer waarin het viertal geen blad voor de mond neemt.

Beluister hier het volledige album ‘BORN PINK’ op Spotify:

Meer
Lees meer...