BLACKPINK is na bijna twee jaar terug met nieuw single ‘Pink Venom’

K-popgroep BLACKPINK is na bijna twee jaar terug met een officiële nieuwe single. Pink Venom is net zoals hun vorige releases opnieuw een vierdubbele portie girlpower. De single vormt de pre-release voor het album ‘Born Pink’ dat volgende maand verschijnt.

We hebben er lang op moeten wachten, maar BLACKPINK is terug! De vierkoppige K-popgroep bracht vorige maand de special track Ready For Love uit in samenwerking met PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile (PUBG Mobile). Maar nu is het tijd voor een echte comeback, inclusief videoclip.

Pink Venom

Pink Venom is de eerste officiële single van BLACKPINK sinds Lovesick Girls in oktober 2020. Maar Jennie, Jisoo, Rosé en Lisa zaten in tussentijd allesbehalve stil. Zo zijn ze alle vier brand ambassador van grote modehuizen waarvoor ze geregeld in fotoshoots te zien zijn. Ondertussen maakten Rosé en Lisa ook hun solodebuut. Jisoo maakte dan weer haar debuut als actrice in de Disney+-reeks SnowdropJennie tot slot zal binnenkort te zien zijn in de HBO-reeks The Idol van Sam Levinson en The Weeknd.

Maar nu krijgen we de groep opnieuw samen te zien met de single Pink Venom. Het gaat om een pre-release van het langverwachte tweede album van de groep dat volgende maand verschijnt. Pink Venom volgt het gekende – en geliefde – BLACKPINK-recept. Zo heeft het een afwisseling van zang- en raplijnen en een aanstekelijk refrein met een opvallende choreografie. In de tekst verwijst BLACKPINK verschillende keren naar hun vorige releases en is er ook een sample van Pon The Replay van Rihanna te horen.

YG entertainment, het agentschap van BLACKPINK liet eerder al weten dat de videoclip van Pink Venom de “duurste aller tijden” was. In de clip zijn zo verschillende indrukwekkende sets te zien en ook de styling van het viertal is tot in de puntjes uitgewerkt. BLACKPINK zal het nummer ook live brengen tijdens de uitreiking van de MTV VMA’s op zondag 28 augustus.

Album en wereldtournee

Pink Venom is nog maar een voorsmaakje van wat BLACKPINK de rest van het jaar nog in petto heeft. Op vrijdag 16 september verschijnt het tweede album van de groep, ‘Born Pink’. Op die dag zal ook de officiële title track van ‘Born Pink’ gelanceerd worden en een videoclip krijgen.

Vanaf oktober trekt het viertal op wereldtournee. Tijdens de zes maanden die daarop volgen, zal BLACKPINK naar vier verschillende continenten afreizen. Vanaf eind november is het daarbij de beurt aan Europa.

Bekijk hier de videoclip van Pink Venom van BLACKPINK:

Meer
Lees meer...