BLACKPINK komt met wereldtournee naar Europa

BLACKPINK zal vanaf eind november te zien zijn op podia in Europa. De K-popgroep trekt vanaf oktober op wereldtournee en zal daarbij ook in verschillende Europese steden halt houden. Het gaat daarbij om Londen, Barcelona, Keulen, Parijs, Berlijn en Amsterdam.

Hoewel het woord ons vrij logisch lijkt, heeft de K-popindustrie vaak een nogal ruime interpretatie van het woord “wereldtournee”. Zo trekken de meeste groepen op “wereldtournee” naar Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Maar BLACKPINK heeft het begrip wel begrepen want zij trekken vanaf oktober met hun wereldtournee langs vier continenten.

‘Born Pink’

Nadat BLACKPINK eind vorige maand virtuele concerten hield in het spel PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile (PUBG Mobile), volgt er nu ook een echte wereldtournee. De tour kreeg de naam ‘Born Pink’. Dat is dezelfde naam als het tweede studioalbum van de groep dat in september verschijnt. Op vrijdag 19 augustus komt de eerste single van dat album, Pink Venom, al uit. En nog een maand later zal de vierkoppige K-popgroep dus op wereldtournee vertrekken.

De tour wordt afgetrapt met twee concerten in Seoul, Zuid-Korea op 15 en 16 oktober. Daarna trekt BLACKPINK verder naar de Verenigde Staten. Vanaf eind november zijn ze dan te zien in Europa. Van januari tot mei volgt het Aziatische luik van de tour om vervolgens in juni af te sluiten in Australië en Nieuw-Zeeland.

Europa

Met hun wereldtournee zal BLACKPINK halt houden in zes Europese steden. Het gaat daarbij om Londen (30 november en 1 december), Barcelona (5 december), Keulen (8 december), Parijs (11 en 12 december), Berlijn (18 december) en Amsterdam (22 december). Daar kunnen mogelijk nog extra data en locaties aan toegevoegd worden.

Voorlopig is er nog niets geweten over de exacte concertlocaties en de ticketprijzen. Ook is het nog niet duidelijk wanneer de tickets in voorverkoop zullen gaan. Meer info volgt op de website van BLACKPINK.

Meer
Lees meer...