Jackson Wang komt met nieuwe tour naar Europa

Jackson Wang heeft zijn ‘Magic Man World Tour’ aangekondigd. Daarmee zal hij (voorlopig) halt houden in twee Europese steden. Het gaat daarbij om Londen en Parijs. Bij z’n aankondiging liet Jackson al meteen weten dat er nog “veel meer” haltes zouden volgen.

Hoewel de meeste K-popartiesten een wereldtournee zien als een paar optredens in Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten, kiest Jackson Wang voor een andere aanpak. Hij gaat met zijn wereldtournee voorlopig namelijk enkel naar landen in Zuid-Azië, het Midden-Oosten en Europa.

Jackson Wang

Jackson Wang is op veel vlakken uniek binnen de K-popwereld. Zo werd hij geboren in Hongkong als zoon van twee wel heel sportieve ouders. Zijn moeder, Sophia Chow was een olympische gymnaste en zijn vader Wang Ruiji een schermer die voor zijn land deelnam aan de Olympische Spelen van 1984 en 1988. Ook Jackson begon op zijn tiende met schermen. Net zoals zijn vader haalde hij al snel een hoog niveau. Zo maakte hij in 2010 deel uit van de selectie van Hongkong op de Summer Youth Olympics en won hij in 2011 de eerste plaats op het Asian Junior and Cadet Fencing Championship.

In 2010 werd hij tijdens een spelletje basketbal opgemerkt door een vertegenwoordiger van JYP Entertainment, een van de grootste drie entertainmentbedrijven van Zuid-Korea. Jackson werd uitgenodigd voor een auditie. Daar werd hij de beste van meer dan 2.000 deelnemers. Op dat moment was Jackson druk bezig met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen in Londen in 2012. Hij kreeg toen ook een beurs om aan de Stanford University in de Verenigde Staten te studeren. Maar Jackson Wang koos voor z’n muzikale droom en trok naar Zuid-Korea. In 2014 maakte hij z’n debuut als lid van de boyband GOT7.

‘Magic Man’

In 2017 bracht Jackson Wang zijn eerste solonummer Papillon uit. Op hetzelfde moment lanceerde hij ook zijn eigen label, Team Wang, om zijn promoties in China te regelen. Jacksons eerste soloalbum, ‘Mirrors’ verscheen in 2019.

Begin 2021 kondigde GOT7 aan dat ze hun agentschap JYP Entertainment zouden verlaten. De zeven leden kwamen toen terecht in verschillende andere bedrijven, maar beloofden hun fans wel dat ze nog samen als GOT7 muziek zouden maken. Jackson Wang bleef toen bij Team Wang en bracht de afgelopen jaren verschillende singles uit. Daarbij ging het om verschillende uiteenlopende genres. Zo is Alone een emotionele ballade in het Chinees, is LMLY een nummer met een eighties popsound en is Cruel een grunge-rocknummer. Op 9 september 2022 verscheen zijn tweede studioalbum ‘Magic Man’ en dat album krijgt nu een tour.

‘Magic Man World Tour’

Jackson Wang stond de afgelopen maanden al op verschillende grote podia. Zo was hij te zien op Coachella en opende hij de match tussen Manchester United en Liverpool in het Rajamangala National Stadium in Thailand.

Maar nu gaat hij ook op wereldtournee met z’n nieuwe album. De ‘Magic Man World Tour’ wordt (voorlopig) afgetrapt in Bangkok in Thailand op 26 november 2022. Daarna is het de beurt aan Kuala Lumpur in Maleisië op 17 december. Het voorlopig laatste concert in Zuid-Azië gaat door in Singapore op 23 december. Daarna is het de beurt aan Europa. Daar zal Jackson Wang op donderdag 12 januari 2023 te zien zijn in Londen en op zondag 15 januari in Parijs. Het laatste optreden van de tour gaat voorlopig door in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten op 4 februari.

Voorlopig is er nog geen informatie bekend over de start van de ticketverkoop. Er zouden ook nog andere stops aangekondigd worden.

Meer
Lees meer...