Angèle krijgt superkrachten en blauw haar in videoclip nieuwe single ‘Libre’

De Belgische popsensatie Angèle onthulde vandaag de videoclip voor haar gloednieuwe single Libre (Vrij in het Nederlands). Het lied komt van haar nieuwe album ‘Nonante-Cinq’ en gaat over het op zoek gaan naar de beste versie van jezelf. De video is geregisseerd door Aube Perrie, die eerder al video’s maakte voor Megan Thee Stallion.

Angèle, oftewel Angèle Van Laeken voluit, begon haar carrière met het uibrengen van popcovers. Via Insagram bouwde ze zo al meteen een grote aanhang op. Al snel bracht ze haar eerste drie hits, La Loi de Murphy, Je veux tes Yeux en La Thune, uit. Haar doorbraak kwam er in 2018. Toen bracht ze haar debuutalbum ‘Brol’ uit. Dat maakte van haar onmiddellijk een nieuwe en frisse Franstalige ster.

‘Brol’ & ‘Nonante-Cinq’

De albumtitel ‘Brol’ is een Belgische slangterm die haar bijzonder nauw aan het hart ligt. “Ik wilde gewoon een Belgisch woord in mijn titel hebben, en dit woord heeft me altijd doen glimlachen. Brol betekent rommel of chaos, maar het heeft een lichte, optimistische uitstraling, het is helemaal geen negatief woord. Het woord doet me denken aan mijn kindertijd en mijn land. Ik vind dat ik steeds minder tijd in België doorbreng, dus het voelt heel troostend voor mij”, legt Angèle zelf uit.

In 2019 volgde ‘Brol La Suite’ en in 2021 haar nieuwste album ‘Nonante-Cinq‘. Met dat nieuwe album is de Belgische zangeres nu op tournee, waarbij ze ook zeker concerten zal geven in Brussel en Antwerpen. Hiervoor ontwierp het Franse luxemodehuis Chanel, met wie Angèle al enkele jaren een samenwerking heeft, voor de allereerste keer op maat gemaakte outfits voor een artieste.

Eerder dit jaar trad de 26-jarige Angèle al samen op met Dua Lipa op in Madison Square Garden in New York, waarbij ze hun hit Fever brachten. Volgende week, op 2 en 3 mei, zal ze ook openen voor Dua Lipa in The O2 in Londen. De Britse zal daar neerstrijken met haar ‘Future Nostalgia Tour’.

Libre

De videoclip van haar nieuwe single Libre toont Angèle die superkrachten krijgt na het eten van een heel bizar uitziende pizza. De video is eigenlijk een manier om zich te verzetten tegen een te angstige wereld. Hiervoor creëerde de zangeres een alternatieve omgeving en stelt ze zichzelf als een astronaute, een superheld en een ontdekkingsreiziger. Ze belichaamt haar eigen werkelijkheid door over New York City te vliegen en haar ongelooflijke superkrachten te gebruiken. Ze doet dat met een zorgeloosheid waar we na de zware coronapandemie allemaal naar hebben verlangd.

Libre is een van de liedjes op haar nieuwste album ‘Nonante-Cinq’. Dat bevat nog andere aanstekelijke nummers als Bruxelles je t’aime, een hommage aan haar geboortestad, en Démons in samenwerking met de rapper Damso. Die singles zijn ook de eerste soloreleases van de Belgische zangeres na de samenwerking met de internationale popster Dua Lipa.

Er zijn nog steeds enkele tickets verkrijgbaar voor Angèles concerten in Vorst Nationaal in Brussel met haar ‘Nonante-Cinq Tour’. Je kan ze via hier kopen. Tickets voor haar concert in het Sportpaleis in Antwerpen vind je hier.

Bekijk hieronder de supercoole videoclip van Libre:

Meer
Lees meer...