Angèle bevestigt releasedatum album en lost tracklist op originele manier

Angèle komt later dit jaar met haar tweede album. Dat album kreeg de naam ‘Nonante-cinq’ en zal verschijnen op vrijdag 10 december 2021. Daarnaast maakte Angèle ook de tracklist van dat aankomende album bekend. Dat deed ze op een originele manier in een video die ze deelde op sociale media.

We hebben er drie jaar op moeten wachten, maar in december krijgen we het tweede studioalbum van Angèle. De Brusselse zangeres loste vorige week al het eerste single van dat nieuwe album, Bruxelles je t’aime, maar in december krijgen we nog elf nieuwe nummers te horen.

‘Nonante-Cinq’

‘Nonante-cinq’ wordt het tweede studioalbum van Angèle, na ‘Brol’ uit 2018. De naam ‘Nonante-cinq’ is niet volledig uit te lucht gegrepen. Wie goed oplette in de lessen Frans, weet natuurlijk dat ‘nonante-cinq‘ Waals is voor ‘vijfennegentig’ en dat is het geboortejaar van Angèle.

De geruchten over het album doen al langer de ronde. De Franstalige pers vermoedde daarbij al langer dat het album zou verschijnen op vrijdag 10 december 2021. Die geruchten werden verder aangewakkerd in de videoclip van Bruxelles, je t’aime, de eerste single van het nieuwe album. Hoewel ‘Nonante-cinq’ pas in december verschijnt, is het nu al beschikbaar voor pre-orders.

Tracklist

Samen met de officiële aankondiging van het album, maakte Angèle ook al de tracklist van ‘Nonante-cinq’ bekend. Dat deed ze op een originele manier. In een video, die ze deelde op sociale media, is te zien hoe Angèle – gewapend met een blocnote en een stift – plaatsneemt in een achtbaan. Tijdens het ritje op die achtbaan probeert ze om alle nummers neer te schrijven.

Het gaat om 12 nummers. De eerste kennen we al, dat is Bruxelles je t’aime dat vorige week verscheen. Op de tracklist is ook al te zien dat er een samenwerking met Damso te vinden is op het album. Die samenwerking heet Démons.

Dit is de volledige tracklist van ‘Nonante-cinq’:

 1. Bruxelles je t’aime
 2. Libre
 3. On s’habitue
 4. Solo
 5. Pensées positives
 6. Taxi 
 7. Démons (Ft. Damso)
 8. Plus de sens 
 9. Tempête
 10. Profite 
 11. Mots justes
 12. Mauvais rêves
Meer
Lees meer...