Angèle reageert op beschuldigingen tegen broer Roméo Elvis: “Veroordeel handelingen die tegen mijn principes ingaan”

Zangeres Angèle heeft haar stilte doorbroken over de beschuldigingen tegen haar broer Roméo Elvis. De wordt door een vrouw beschuldigd van aanranding. De vrouw uit Brussel deelde haar verhaal op Instagram. Daarbij deelde ze ook enkele screenshots van gesprekken die ze met de rapper had. Angèle laat weten dat ze “handelingen die tegen haar principes ingaan veroordeelt”.

De Brusselse rapper Roméo Elvis ligt op dit moment onder vuur omdat hij beschuldigd wordt van aanranding. De beschuldigingen komen van een jonge Brusselse vrouw die via Instagram haar verhaal deed.

Roméo Elvis

“Roméo Elvis heeft mij seksueel misbruikt”, zo deelde de vrouw op een ondertussen verwijderde Instagram-post. Ze deelde ook screenshots van een gesprek dat ze via Instagram had met de rapper. Daarin verontschuldigt hij zich voor wat er gebeurd is. “Ik weet niet wat ik moet zeggen want ik schaam mij echt. Dit is niet wie ik ben. Ik had een zwak moment”, zo klinkt het.

Daarna gaf hij haar ook de toestemming om haar verhaal openbaar te delen. “Ik heb mijn excuses al aangeboden, maar ik besef dat dat niet genoeg is”, besluit Roméo Elvis.

“Ik ben niet trots op deze situatie”

https://www.instagram.com/p/CE6jLb7lpst/

Ondertussen reageerde Roméo Elvis met een post op Instagram nog eens op de feiten. Hij ontkent ze nog steeds niet, maar geeft aan dat hij er allesbehalve trots op is. “Ik besef dat ik mijn handen op een ongepaste manier heb gebruikt”, zo begint hij zijn verhaal. “Ik dacht dat ik daar een uitnodiging voor kreeg, maar het was er geen. Vanaf het moment dat ik dat doorhad, ben ik meteen gestopt.”

“Ik heb oprecht spijt van de handeling en ik wil publiekelijk mijn excuses aanbieden, zoals ik al meermaals persoonlijk en privé heb gedaan”, zo klinkt het verder. “Ik ben wellicht het minst op de plaats om dit te zeggen, maar ik denk dat dit soort voorvallen maar al te vaak gezien worden als een banale handeling, en dat is een vergissing die je niet mag maken. Het maakt niet uit wie we zijn. Ik ben niet trots op deze situatie en ik hoop dat ik een voorbeeld kan zijn om absoluut niet te volgen.”

https://www.instagram.com/p/CE4CCXtDk–/

#BalanceTonRappeur

De vrouw deelde bij haar verhaal ook de hashtag #BalanceTonRappeur, die al snel viraal ging op Twitter. De hashtag is enerzijds een verwijzing naar #BalanceTonPorc, de Franstalige variant op #MeToo.

Maar anderzijds was het ook een rechtstreekse verwijzing naar het nummer Balance Ton Quoi waarin Angèle, de zus van Roméo Elvis, fel uithaalt naar seksisten. Daardoor werd er al snel gekeken in de richting van Angèle.

Angèle

Angele Instagram
Instagram angele_vl

Hoewel Angèle persoonlijk niets met de feiten te maken heeft, werd er al snel een reactie geëist van de zangeres. Zo werd ze ervan beschuldigd geen echte feministe te zijn omdat ze zweeg over het seksueel misbruik van haar broer.

Daarom postte de zangeres nu dan toch een statement. “Op dezelfde manier dat ik vecht aan de zijde van vrouwen en verwaarloosde minderheden, veroordeel ik de handelingen die tegen mijn principes ingaan. Het is daarbij nog belangrijker omdat het gaat om een familielid en het doet pijn om dit op zo’n manier te weten te komen. Er is nood aan een globaal bewustzijn en een mentaliteitsverandering, nog steeds, altijd en overal. Dat is alles wat ik wens.”

Meer
Lees meer...