Rapper Roméo Elvis beschuldigd van aanranding

Roméo Elvis
Roméo Elvis – Bron: Isopix

Roméo Elvis (27) is op sociale media beschuldigd van aanranding. Een jonge vrouw uit Brussel deelde dat nieuws op haar Instagram-account. Ze voegde daarbij ook enkele berichten die de Belgische rapper naar haar heeft gestuurd.

“Roméo Elvis heeft mij seksueel misbruikt”, deelde de vrouw op een inmiddels verwijderde Instagram-post. Daarbij voegde ze de hashtag #BalanceTonRappeur. Een verwijzing naar enerzijds #BalanceTonPorc, de Franstalige variant op #MeToo, en anderszijds het nummer Balance Ton Quoi. Daarin haalt Angèle, de zus van Roméo Elvis, uit naar seksisten.

Reactie Roméo Elvis

Daarnaast deelt de vrouw ook screenshots van een gesprek tussen haar en de rapper. Daarin verontschuldigt hij zich voor wat er is gebeurd. “Ik weet niet wat ik moet zeggen want ik schaam mij echt. Dit is niet wie ik ben. Ik had een zwak moment”, schrijft hij.

“Ik wil je gewoon nog zeggen dat je vrij bent om hier openbaar over te praten. Ik heb mijn excuses al aangeboden, maar ik besef dat dat niet genoeg is”, besluit Roméo Elvis. De muzikant heeft zelf nog niet officieel gereageerd op de beschuldigingen.

Moha La Squale

Op Twitter en andere sociale media is wel heel wat ophef ontstaan over de beschuldigingen. De hashtag #BalanceTonRappeur ging in Franstalig België en in Frankrijk al snel viraal.

De beschuldigingen komen dan ook kort na een ander schandaal in Frankrijk rond rapper Moha La Squale. Die wordt er door drie vrouwen van beschuldigd hen te hebben ontvoerd en verkracht.

Gesponsorde artikelen