Angèle lost nieuw nummer ‘Bruxelles je t’aime’

De Belgische zangeres Angèle heeft vandaag haar nieuwe nummer Bruxelles je t’aime op de wereld losgelaten. Het nummer kreeg ook al meteen een videoclip. Bruxelles je t’aime is de eerste single van Angèle sinds Oui ou non uit 2019.

Angèle heeft nieuw werk op de wereld losgelaten. Het nummer Bruxelles je t’aime is een ode aan de geboortestad van Angèle, onze hoofdstad Brussel. Het is het eerste solonummer dat de zangeres uitbrengt sinds 2019. Vorig jaar verscheen wel haar samenwerking met Dua Lipa, Fever.

Bruxelles je t’aime

Bruxelles je t’aime is een eerbetoon aan Brussel, de geboortestad van Angèle. “Bruxelles je t’aime kwam tot stand tijdens de eerste lockdown”, vertelt Angèle over het nummer. “Ik had de melodie al gecomponeerd en was al begonnen met de productie, maar het was toen ik besefte dat ik een tijdje uit mijn stad zou wegblijven dat deze liefdesverklaring werd geboren. Ik hou van het idee om tegen een stad te praten zoals tegen een geliefde. Je houdt van elkaar, je verlaat elkaar, je mist elkaar, maar je vergeet elkaar nooit. In Brussel beleef ik mijn verleden en mijn toekomst. Ik ken Brussel vanbinnen en vanbuiten, met al haar kantjes, en mis de stad nog steeds evenveel nu ik al een paar jaar ergens anders woon. Het voelt als thuiskomen wanneer ik er weer ben. Dit nummer is een feest, een loftrompet over Brussel. Ik droomde ervan om er met mijn vrienden te dansen. Vandaag is dat eindelijk mogelijk!” In het nummer zingt Angèle voornamelijk in het Frans, maar waagt ze zich ook aan een zinnetje Vlaams.

In de videoclip zien we hoe Angèle in de trein zit en van haar huidige woonplaats terugkeert naar haar geboortestad Brussel. Maar Angèle zit niet zomaar op de Thalys, de trein bevat verschillende interessante wagons waardoor Angèle in verschillende opvallende outfits te zien is. De verschillende coupons weerspiegelen het universum van de Brusselse zangeres.

Album

Later dit jaar brengt Angèle haar twee studioalbum uit. In de Franstalige media werd al gegokt dat de opvolger van ‘Brol’ zou verschijnen op 10 december 2021 en de videoclip van Bruxelles je t’aime lijkt dat nu ook te bevestigen.

In het begin van de videoclip is namelijk – in het Nederlands – te horen dat de trein in Brussel zal aankomen op 10 december. Toevallig? Of een bevestiging dat we het album mogen verwachten op die dag.

Bekijk hier de videoclip van Bruxelles je t’aime:

Meer
Lees meer...