Angèle releaset nieuwe album ‘Nonante-cinq’ week vroeger dan verwacht

Het kwam als een verrassing deze ochtend. Zangeres Angèle dropte namelijk haar nieuwe album ‘Nonante-cinq‘ een week eerder dan gepland. Het kwam als een soort verjaardagscadeautje, want de zangeres wordt vandaag, 3 december 2021, 26 jaar. Op het nieuwe album staan o.a de single Bruxelles, je t’ aime en een samenwerking met de Brusselse rapper Damso. Vorige week verscheen ook haar reportage op Netflix.

Het gaat hard voor Angèle. Nadat de Brusselse vorige week nog haar eigen reportage op Netflix kreeg, dropt ze deze week haar nieuw album ‘Nonante-cinq’. De normale release was pas gepland voor 10 december, maar de zangeres verraste haar fans met een vervroegde release. Het album is dus vanaf vandaag beschikbaar op alle streamingplatforms. Een klein verjaardagscadeautje van Angèle voor ons, dus.

Populariteit

Het album bestaat uit twaalf nummers, waarvan we al eentje kenden. Naast Bruxelles, je t’ aime, waar de zangeres haar liefde voor Brussel en België bezingt, staan er nog elf nummers op in de stijl die we van Angèle gewend zijn. Catchy, poppy en dansbaar. Het lied Démons, dat ze samen met de rapper Damso maakte, werd meteen de Catch of the Day op radiozender Studio Brussel en ook de andere nieuwe nummers worden warm ontvangen.

Angèle is langzaamaan in de voetsporen van Stromae aan het treden, en verovert stap per stap zowat de hele wereld. Haar samenwerking met de Britse zangeres Dua Lipa in Fever liet de populariteit alleen maar stijgen. En de twee zijn nog niet klaar, want volgend jaar zal Angèle in het voorprogramma van Dua Lipa staan, tijdens haar concerten in Londen. In mei staat de Brusselse met haar eigen Nonante-Cinq-tour in Vorst Nationaal (tickets zijn nog beschikbaar) en in een aantal zalen in Frankrijk. Vorige week releasete ze ook haar eigen Netflixdocumentaire, die heel warm werd onthaald door critici en fans. Het gaat hard voor Angèle!

Beluister hier Angèle’s nieuwe album ‘Nonante-Cinq’:

Meer
Lees meer...