Nieuw te streamen deze week: start ‘Hawkeye’ en nieuwe seizoen ‘Undercover’, vervolg ‘Gossip Girl 2.0’ en documentaires over Angèle en The Beatles

Een nieuwe Marvel-serie, een extra dosis Tom Waes, een handvol series met nieuwe seizoenen, kerstfilms en documentaires over Angèle, The Beatles en Audrey Hepburn: het coronavirus tiert weer stevig om zich heen, maar als we weer meer tijd binnen moeten doorbrengen weten we alvast wat te doen.

Series

Sinds het eerste seizoen van Undercover in 2019 van start ging, is de reeks die Eén in samenwerking met Netflix maakt een grote hit geworden. Naast Tom Waes zelf is ook de Nederlandse acteur Frank Lammers populair bij de kijkers, in die mate dat zijn personage Ferry eerder dit jaar een eigen film kreeg. Ook in het nieuwe derde seizoen van Undercover krijgt Ferry een grotere rol, want wanneer Bob (Tom Waes) een clandestiene undercoveroperatie krijgt toegeschoven blijkt al snel dat hij de hulp van zijn vijand nodig zal hebben om dichterbij een grote drugdealer van Turkse afkomst te komen. In Nederland verschijnt de nieuwe aflevering van Undercover elke week op Netflix, wij kunnen de reeks week na week volgen op Eén of streamen via VRT Nu.

Ook naar Hawkeye wordt al een tijdje uitgekeken. In deze nieuwe Marvel-serie, die wekelijks te volgen is op Disney+, draait het opnieuw rond een tot nu toe onderbelicht personage uit het Marvel Cinematic Universe. Disney brengt ons hiermee ook in de kerstsfeer, want dat is Cliff Bartons, een ex-Avenger, voornamelijke doel: thuis zijn met de kerstdagen. Om zijn doel te behalen, roept hij de hulp in van Kate Bishop (Hailee Steinfeld), een 22-jarige boogschutter die ervan droomt om superheld te worden. Disney+ heeft de reeks deze week afgetrapt met de eerste twee afleveringen.

Hanna op Amazon Prime Video is dan weer aan zijn laatste zes afleveringen toe. In het derde seizoen draait het nog altijd om een jonge vrouw, gespeeld door Esmé Creed-Miles, die getraind is om huurmoordenaar te worden door de geheimzinnige organisatie Ultrax. Hanna probeert in deze laatste afleveringen de organisatie van binnenuit te vernietigen, maar moet het eveneens opnemen tegen Gordon Evans, gespeeld door Ray Liotta, een gerespecteerd ex-militair die sinistere toekomstplannen heeft.

Netflix biedt ons ook True Story aan, een zevendelige minireeks met – hou u vast! – Kevin Hart en Wesley Snipes in de hoofdrollen die niet is om van weg te lopen. Hart speelt de beroemde comedian Kid die op tournee is. Tijdens deze reis komt hij ook voorbij de plek waar hij opgegroeid is en hij zoekt zijn oudere broer Carlton op. Kid gaat een nacht op stop met Carlton in Philadelphia. De dag erna blijkt dat deze nacht niet alleen het succes van Kid in gevaar kan brengen, maar alles wat hij tot nu toe in zijn leven opgebouwd heeft.

De laatste acht afleveringen van de animatiereeks F Is For Family zijn dan weer toegevoegd aan Netflix. In dit vijfde seizoen krijgt Frank het emotioneel lastig op een familiebegrafenis, krijgt Sue te maken met familieperikelen, raakt Maureen in de ban van het occulte en krijgt Bill eindelijk seksuele voorlichting van zijn vader.

https://www.youtube.com/watch?v=RyJqGOLcNdo&ab_channel=Netflix

Deze zomer maakte Gossip Girl een reboot met een geheel nieuwe en inclusieve cast die ook de invloed van de smartphone en sociale media in de serie binnenbracht. Na de eerste zes afleveringen is nu het vervolg op Streamz te zien. In deze zes nieuwe afleveringen worden ook enkele nieuwe personages geïntroduceerd.

https://www.youtube.com/watch?v=6ZEK_3y61h4&ab_channel=HBOMax

Bij Disney+ blijven ze uitstekende reeksen aan het aanbod toevoegen die hier niet eerder te streamen waren. Het Australische Mr. Inbetween bijvoorbeeld, liep van 2018 tot in de zomer van 2021. Disney laat nu de twee eerste seizoenen op ons los. De reeks draait rond Ray (Scott Ryan), een uitsmijter bij een stripclub die bijklust als deurwaarder. Hoewel de reeks bij ons nogal onbekend is, krijgt ze op IMDb een 8,6 op 10 toebedeeld en verovert ze daarmee ook een plaatsje in de lijst van de 250 best beoordeelde reeksen op die site. Met zijn afleveringen van een halfuurtje per keer is de reeks ook geschikt voor wanneer je eens wat minder tijd hebt.

Voor wie The Crown al achter de kiezen heeft en nog meer koninklijk gezelschap zoekt: Disney+ biedt ons de drie seizoenen van Victoria (2016-2019) aan. Daarin is Jenna Colman (die straks in The Sandman op Netflix te zien is) te zien als de Britse koningin Victoria, vanaf haar kroning in 1837 op 18-jarige leeftijd tot haar huwelijk met prins Albert in 1840. Victoria was beroemd om haar openhartigheid en was de eerste vrouw die het allemaal leek te hebben: een huwelijk, negen kinderen en de functie van koningin van het Verenigd Koninkrijk. Victoria zou met haar bewogen bewind uiteindelijk regeren over een periode van 63 jaar, wat haar de langstzittende monarch van Engeland maakte tot ze in september 2015 werd ingehaald door Elizabeth II.

Van Poldark (2015-2019) hebben ze bij Disney+ meteen alle vijf seizoenen op de streamingdienst gegooid. Deze favoriet van het Britse televisiepubliek draait rond de 18e-eeuws soldaat Ross Poldark, die na het vechten in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog terug naar zijn woonplaats in Engeland. Hij treft zijn woonplaats echter in een volledig andere staat aan dan toen hij vertrok.

Op Streamz tot slot is het eerste seizoen van Temple te zien, een Sky Original met onder andere Mark Strong en Carice Van Houten. Strong speelt Daniel, een chirurg die een illegale medische kliniek runt voor gevaarlijke en wanhopige patiënten die geen hulp kunnen of willen vragen bij reguliere medische instellingen. Daniel richt de kliniek op om een remedie te vinden voor zijn vrouw Beth (Catherine McCarmack), die lijdt aan een terminale ziekte. Carice Van Houten speelt Lee, de medewerker die Daniel helpt met het runnen van de kliniek.

Nieuwe films

Nog op Streamz pakken ze uit met Bombshell, een film die in 2020 in onze zalen verscheen. In deze film zien we het verhaal van drie vrouwen die het slachtoffer waren van seksueel overschrijdend gedrag door Roger Ailes, de baas van FOX News. Het zijn de verhalen van Gretchen Carlson (Nicole Kidman), de presentatrice die als eerste openlijk ten strijde trok tegen Ailes, Megyn Kelly (Charlize Theron) die een tiental jaar daarvoor al avances kreeg van ‘m en een innerlijke strijd voert met zichzelf of ze de aantijgingen van Carlson moet steunen of niet en tot slot ook nog Kayla Pospisil (Margot Robbie), de ambitieuze jonge redactrice die het graag tot op het scherm wil schoppen. In tegenstelling tot Gretchen en Megyn, is Kayla een fictief personage dat vermoedelijk de ervaringen van enkele andere echt bestaande personen gestalte moet geven.

De 55-jarige Halle Berry staat in de annalen van de acteergeschiedenis genoteerd dankzij haar Oscarwinst voor Monster’s Ball (2001). Zij werd toen de eerste actrice van kleur die de prijs won voor Beste Actrice in een Hoofdrol. Later wist ze die status niet te verzilveren en draaide ze de ene mislukte prent na de andere. Nu zet Berry een nieuwe stap in haar carrière: ze heeft een eigen film geregisseerd, waarin ze zelf ook de hoofdrol speelt als een aan lagerwal geraakte martial arts-atleet die geruime tijd na haar pensionering begint te dromen van een comeback. Bruised is nu te zien op Netflix.

In deze fase van het jaar kan er natuurlijk geen sprake zijn van een nieuwe week zonder kerstfilm. Deze week presenteert Netflix er ons twee: A Boy Called Christmas en A Castle For Christmas waarvan de eerste de meer charmante van beide verhalen is. Hierin draait het om een jongen, Nikolaas, die samen met zijn vader in het besneeuwde noorden op zoek is naar het legendarische dorp van de elven, Elfhelm.

In A Castle For Christmas – ook op Netflix dus – wordt de romantiek opgezocht en speelt Brooke Shields een rijke schrijfster die haar oog heeft laten vallen op een kasteel in Schotland. Dan maakt ze kennis met de eigenaardige eigenaar van het optrekje (Gary Elwes) die weigert om te verkopen aan een buitenlandse.

Oudere films

Voor de beste oudere films van de week moeten we bij Amazon Prime Video zijn. Die hebben deze week onder andere A Single Man (2009) toegevoegd, een esthetisch pareltje van Tom Ford. Ford, die modeontwerper is, zette hiermee zijn eerste stappen als cineast en bracht Colin Firth tot één van de hoogtepunten van zijn carrière. Firth speelt de Britse homoseksuele George Falconer die de zin in het leven kwijt is na de dood van zijn partner. George leeft compleet met zijn gedachten in het verleden en kan zich geen beeld van de toekomst vormen. We volgen hem gedurende een dag waarop een serie ontmoetingen en gebeurtenissen George er toe doen besluiten dat er geen betekenis aan het leven zit na Jim. George wordt bijgestaan door zijn beste vriendin Charley (Julianne Moore) die zo haar eigen vragen over haar toekomst heeft.

De drie overige films die we nog zouden willen tippen – ook te vinden op Amazon Prime Video – zijn Gouden Palm-winnaar La Vie d’Adèle (2013), winnaar van de Oscar voor Beste Film The Artist (2011), het inventieve Locke (2014) waarin we de auto van Tom Hardy instappen en er niet meer uit raken voor het einde van de film en Tonio (2016), een rouwportret gebaseerd op de aangrijpende roman van de Nederlandse auteur A.F. Th. van der Heijden.

Docu

Drie concerten in Vorst Nationaal en twee keer het Sportpaleis: het zijn alleen nog maar de zaalconcerten die Angèle in ons land heeft aangekondigd. Het is nog maar dik vier jaar geleden dat deze zangeres de Belgische radiogolven begon in te palmen, de hitparade volgde snel daarna. Toen werd ze nog steevast de zus van Roméo Elvis genoemd, nu staat ze op zichzelf. Wereldster Dua Lipa – waarmee ze het duet Fever zong – neemt haar mee op tournee en nu wijdt ook Netflix een documentaire aan Angèle: het moge duidelijk zijn dat we deze popnimf moeten delen met de wereld. In de nieuwe documentaire die haar naam draagt, blikt ze terug op haar leven en staat ze stil bij de voor-en nadelen van de roem.

Hoe beroemd Angèle ook is, The Beatles zullen altijd beroemder zijn. Niemand minder dan Lord Of The Rings-regisseur Peter Jackson verzorgde The Beatles: Get Back, een driedelige documentairereeks die nu op Disney+ te zien is, samen goed voor zo’n acht uur Beatles-fun. The Beatles: Get Back neemt het publiek mee terug in de tijd naar de opnamesessies van de band in januari 1969, die een cruciaal moment in de muziekgeschiedenis werden. De docuserie toont het creatieve proces van The Beatles die aan het begin van hun einde staan terwijl ze proberen 14 nieuwe nummers te schrijven ter voorbereiding op hun eerste liveconcert in meer dan twee jaar. Geconfronteerd met een bijna onmogelijke deadline, worden de sterke vriendschapsbanden tussen John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr op de proef gesteld. De docuserie is samengesteld uit bijna 60 uur ongeziene beelden die in 21 dagen zijn opgenomen en bevat daarnaast – voor het eerst in zijn geheel – het laatste live optreden van The Beatles als groep, het onvergetelijke dakconcert op Savile Row in Londen.

Op Streamz kan je het leven van Audrey Hepburn induiken, een icoon uit de wereld der acteren. De volledige titel van deze docu luidt echter Audrey: More Than An Icon. De film heeft dan ook de betrachting om in te zoomen op het leven naast, voor en na het acteren. De film vertelt het verhaal van een meisje dat ervan droomt om balletdanseres te worden, maar uiteindelijk door omstandigheden in Londen terecht komt als danseres en doorbreekt met de hitmusical Gigi. Door haar Oscarwinnende rol als de vrijgevochten, moderne prinses in Roman Holiday maakt ze zich wereldwijd geliefd. Maar achter de stijlvolle, zelfverzekerde topactrice met de betoverende glimlach schuilde een onzekere vrouw met diepe verlangens die ze niet waar leek te kunnen maken.

Tot slot is er nog Dig Deeper: The Disappearance Of Birgit Meier, een nieuwe Duitse true crime-minireeks op Netflix. Na de verdwijning van Birgit Meier in 1999 komt er jarenlang geen schot in de zaak door verschillende misstappen, begaan door de politie. Haar broer lijkt de enige die de zoektocht nooit opgegeven heeft.

Meer
Lees meer...