Halle Berry in topvorm als MMA-vechtster in trailer nieuwe Netflixfilm ‘Bruised’

Oscar-winnares Halle Berry (55) maakt haar regiedebuut met Bruised, een nieuwe dramafilm op Netflix over een voormalig MMA-vechtster die op zoek is naar verlossing. In de trailer zien we een toegetakelde Berry, die in deze film ook in de hoofdrol schittert en vooral weer een knap stukje acteerwerk bovenhaalt. Daarbij kwam haar ervaring in de vechtsport ook enorm goed van pas, want de actrice is gekend als een zeer fanatieke sportster.

Netflix lanceerde vorige week de eerste trailer voor Bruised, een nieuwe dramafilm over de gevechtssportwereld met actrice Halle Berry (John Wick 3, Kingsman: The Golden Circle, X-Men) in de hoofdrol. De film ging in première op het Toronto Film Festival in 2020, waar Netflix de film opschepte voor zo’n 20 miljoen dollar. De trailer maakt duidelijk waarom: Berry is een echte underdog à la Rocky Balboa, meldt Polygon.

De cast bestaat verder nog uit Stephen McKinley Henderson, Adan Canto (X-Men: Days of Future Past, Designated Survivor), Shamier Anderson (Wynonna Earp) en Sheila Atim (The Underground Railroad). De film is geschreven door Michelle Rosenfarb, die hiermee ook haar speelfilmdebuut maakt.

Het project

De film, geproduceerd door Basil Iwanyk (John Wick, Sicario), vertelt het verhaal van Jackie Justice (Halle Berry), ooit een succesvol MMA-vechtster die na een schandaal haar weg terug probeert te vinden naar de top. Het leven zit haar tegen, maar verandert pas echt drastisch wanneer haar zoontje Manny, die ze als baby jaren geleden afstond, plots voor haar deur staat. Ze zal dus moeten knokken (letterlijk) om niet alleen haar eer, maar ook haar leven te herstellen.

Het project was oorspronkelijk ontwikkeld voor actrice Blake Lively (Gossip Girl, A Simple Favor, The Sisterhood of The Traveling Pants) en regisseur Nick Cassavetes (The Notebook, The Other Woman) voordat het naar Halle Berry ging, schrijft IndieWire. “Ze gaven me het script en ik hield meteen van het verhaal, maar de hoofdrol was geschreven voor een katholieke blanke vrouw van in de twintig”, vertelde Berry in augustus aan Entertainment Weekly. “Ik kon het maar niet uit mijn hoofd krijgen en vroeg me af of het niet eventueel mogelijk was om het script te herschrijven voor iemand zoals mij, omdat ik er een kijk op heb die volgens mij echt zou kunnen werken”, vervolgde ze.

“Het verhaal zou dan gaan over een zwarte vrouw van middelbare leeftijd, die vecht voor een laatste kans in plaats van een nieuwe. Als je jong bent krijgen we allemaal kansen, maar als je je in een latere levensfase bevindt, dan krijgt dat naar mijn mening meer impact en betekenis. Dus ongeveer zes maanden later, toen Lively uiteindelijk besloot dat het project niets voor haar was, stapte ik naar de producent, Basil Iwanyk, met wie ik net aan John Wick 3 had gewerkt, en gaf hem mijn pitch. En hij zei: ‘Geweldig, we vinden het een goed idee. Ga nu maar op zoek naar een regisseur.'”

“Speciaal geval”

Na een aantal teleurstellende aanbiedingen, keerde Berry terug naar haar producers en zei: “Ik heb echt mijn best gedaan, maar wat er in mijn hoofd zit, ziet niemand anders. Dit gaat heel gek klinken, want het is ook gek voor mij om het zelfs maar te denken, maar ik denk dat ik dit moet regisseren.” En de rest is nu geschiedenis.

In de trailer voor de nieuwe Netflixfilm is Berry te zien, gekneusd en bebloed, terwijl ze worstelt om zichzelf van de mat te tillen na een verwoestende nederlaag. Volgens een verslag stortte Berry zich volledig in de rol en brak daarbij zelfs twee ribben. “Het was een beetje een gekke blessure”, vertelde stuntcoördinator Eric Brown ook aan Entertainment Weekly. “Maar dat was gewoon haar intensiteit … Halle is een speciaal geval. Ik heb met talrijke acteurs gewerkt en bijna geen van hen heeft zo’n werkethiek.”

Bekijk de trailer voor Bruised met de briljante Halle Berry hieronder:

De film staat vanaf 24 november op Netflix. Kijk ondertussen eens tussen onze top 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...