Left Right
scrollTop top

Nieuw te streamen deze week: series ‘The Serpent’ en ‘High Fidelity’, Idris Elba in de film ‘Concrete Cowboy’ en recente films ‘Babyteeth’, ‘John Wick 3’ en ‘Booksmart’


© Netflix, Streamz, Disney+

Paaspauze of paasvakantie of verlengd weekend: we hebben allemaal wel wat tijd om in te vullen de volgende dagen. De streamers zorgen ervoor dat we weer keuze genoeg hebben betreffende waar we onze tijd aan gaan geven. We zijn een nieuwe maand binnengestapt, wat traditioneel wil zeggen dat ook weer een aantal films van huis zijn veranderd. Een overzicht van de nieuwe titels die deze week de moeite waren.

Series

Een nieuwe titel die op Netflix te vinden is, is The Serpent. De veelgeprezen hitserie uit het Verenigd Koninkrijk, werd gedeeltelijk geregisseerd door de Belg Hans Herbots. De reeks ging begin dit jaar in première op BBC en werd met 31 miljoen streams een groot succes. De reeks is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van meesteroplichter Charles Sobhraj (Tahar Rahim) en de opmerkelijke pogingen van de Nederlandse diplomaat Herman Knippenberg (Billy Howle) om hem voor het gerecht te brengen.

Sobhraj, die zich voordeed als juwelenhandelaar, en zijn vriendin Marie-Andrée Leclerc (Jenna Coleman) reisden in 1975 en 1976 door Thailand, Nepal en India. Op de Aziatische ‘Hippie Trail’ pleegden ze diverse misdaden en werden ze de hoofdverdachten in een reeks moorden op jonge westerse reizigers. The Serpent heeft dan ook vooral het geluk dat de internationale opnames nog gebeurd zijn voor de uitbraak van de coronapandemie.

Op Star (Disney+) is High Fidelity toegevoegd. De reeks van hulu dateert al van vorig jaar, maar is voor het eerst nu ook bij ons te zien. Hoewel de serie al gecanceld werd na één seizoen kreeg de reeks met Zoë Kravitz in de hoofdrol wél goeie recensies. Net als de film van 20 jaar geleden (die ook op Star te vinden is) vertelt High Fidelity het verhaal van een platenshop eigenaar die geobsedeerd is door muziek én door lijstjes.

Op Streamz is het derde seizoen van The Rookie terug te vinden vanaf nu. The Rookie is een Amerikaanse politieserie waarin John Nolan – een veertiger – de oudste ‘rookie’ wordt in het Los Angeles Police Department. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin William Norcross plots het oudste groentje werd bij de politie.

En op Netflix, tot slot, is het tweede seizoen toegevoegd van de Spaanse reeks O Sabor Das Margaridas. De reeks – die Bitter Daisies heet in het Engels – vertelt het verhaal van een agente die in haar onderzoek naar een verdwenen meisje in een klein dorpje geheimen begint te ontrafelen die verband houden met een verlies dat ze in haar eigen verleden heeft meegemaakt. Aan het begin van het tweede seizoen, dat zes nieuwe afleveringen telt, is Eva net uit de gevangenis.

Nieuwe films

Bij de nieuwe films valt deze week Concrete Cowboy op Netflix op. Idris Elba speelt hierin de cowboy Harp die vervreemd is van zijn vijftienjarige zoon Cole, tot die bij hem in het noorden van Philadelphia komt wonen. Meer dan de typerende actie in cowboyfilms, gaat deze film over een tiener die zich meer en meer thuisvoelt in een subcultuur die vaak af te rekenen heeft met armoede en geweld.

Deze week is er nog een nieuwe film op Netflix die ons aantrekt en dat is Madame Claude. Deze Franse film neemt ons mee naar het Parijs van eind jaren zestig waar Madame Claude aan het hoofd staat van een florerend bordeel. Met haar positie heeft Claude zowel macht in de politieke als criminele onderwereld en de zakenvrouw wordt door haar omgeving zowel gevreesd als aanbeden. De film is gebaseerd op Fernande Grudet, een Franse dame die op haar 60e met een bordeel begon.

Ook op Streamz+ zijn deze week enkele interessante titels toegevoegd. Babyteeth bijvoorbeeld was eind 2020 in heel wat eindejaarslijstjes terug te vinden. In dit aangrijpende coming-of-age-drama draait het om de ernstig zieke tiener Milla. Zij valt voor de drugsdealer Moses, een regelrechte nachtmerrie voor haar ouders die deze liefde met lede ogen aanzien, maar tegelijkertijd alles in het werk stellen om hun dochter alles te geven wat haar hartje begeert.

Ook op Streamz+ kan je vanaf nu naar John Wick 3: Parabellum kijken. Die film geeft je alles waar je op hoopt na deel één en twee. In het derde deel moet huurmoordenaar John Wick op de vlucht slaan nadat hij een lid van The High Table heeft omgebracht. Met een premie van 14 miljoen dollar op zijn hoofd, wordt hij het doelwit van de meest gevreesde criminelen op aarde.

Sinds de Harry Potter-films afgelopen zijn is Daniel Radcliffe erg zoekende naar een richting voor zijn carrière. In die zoektocht probeert hij allerlei soorten films en genres uit, die ook al genadeloos geflopt zijn. Op Streamz+ is één van de meer interessante films nu te bekijken: Escape From Pretoria. Radcliffe en Daniel Webber spelen hierin Tim Jenkin en Stephen Lee, twee blanke Zuid-Afrikanen en activisten die tegen de apartheid strijden. Ze worden gevangengenomen en naar de beruchte en zwaarbeveiligde gevangenis van Pretoria gebracht.

Nog net ietsje ouder, maar ook nog zeer interessant: Booksmart, nu te vinden op Netflix. In deze debuutfilm van Olivia Wilde besluiten de laatstejaars Molly en Amy – die zich doorgaans alleen maar met hun lessen en opdrachten bezig houden – om één keer helemaal los te gaan voor ze aan de universiteit beginnen.

En via verschillende video on demand-kanalen zijn nu ook tegen betaling Wonder Woman 1984 te vinden, de vervolgfilm over de superheldin die bij ons nooit in de zalen is geraakt, en Saint Maud, een horrorfilm over een verzorgster die een obsessie ontwikkelt voor de dame die ze verzorgt. Ze gaat zelfs zó ver dat ze de vrouw van de verdoemenis wil redden en zet hierbij haar eigen leven op het spel.

Oudere films

In de week waarin Quentin Tarantino 58 jaar werd, voegt Netflix The Hateful Eight (2015) aan het aanbod toe. De afsluiting van een trilogie die begon met Inglourious Basterds en niet zijn beste film, maar zelfs in een mindere Tarantino zitten nog elementen die de moeite waard zijn.

Een regelrechte klassieker is aan Netflix toegevoegd in de vorm van First Blood (1982). Het is de eerste ietwat vergeten Rambo-film van voor Rambo een gevechtsmachine was. In deze film speelt Sylvester Stallone een getraumatiseerde Vietnam-veteraan in een film die eigenlijk bedoeld was als statement tegen oorlog, maar die door het publiek helemaal anders – en tot grote frustratie van Sylvester Stallone – gepercipieerd werd.

Op Star (Disney+) is nu ook Cinderella Man (2005) te vinden, een film over bokser James J. Braddock (gespeeld door Russel Crowe) die na een reeks verloren wedstrijden gedwongen wordt om te stoppen. Als de Grote Depressie aanbreekt accepteert Jim diverse beroerde baantjes om zijn vrouw Mae en hun kinderen te onderhouden, maar hij blijft dromen van de boksring. Hij krijgt een nieuwe kans om zich te bewijzen als bokser. De film werd genomineerd voor drie Oscars, waaronder Paul Giamatti voor Beste Bijrol.

Op Netflix kunnen we ons amuseren met The Big Lebowski (1998) van Joel en Ethan Coen. De doorheen de jaren legendarisch geworden The Dude (neergezet door Jeff Bridges) speelt een centrale rol in deze film over The Dude die bezoek krijgt van twee niet al te snuggere mannen die hem vragen waar ‘het geld’ is en hem voor miljonair lijken te houden.

Op de ouderwetse tv is vanaf vrijdag 2 april een nieuwe zender te vinden: Play 7. Die gaan op hun eerste avond van start met de romantische film The Notebook (2004). In deze film spelen Ryan Gosling en Rachel MacAdams twee geliefden in de jaren 40 die uit elkaar gedreven worden door oorlog en klassenverschillen. Wie de film liever zonder reclame-onderbrekingen ziet én een abonnement heeft op Netflix kan ook daar terecht.

Uit dezelfde periode is ook Pride & Prejudice (2005) op Netflix verschenen, de verfilming van het boek van Jane Austen over de zussen Bennet. De vijf zussen zijn in het Engeland van het einde van de achttiende eeuw op zoek naar een man, en dan nog liefst een rijke. De jonge en rijke vrijgezel Mr. Bingley lijkt het te pakken te krijgen voor de oudste dochter Jane. Hij blijkt een goeie vriend te hebben, Mr. Darcy.

Tot slot nog een vakantietip, want de eerste twee – en beste – films van Shrek zijn te vinden op Netflix. Het verhaal over de in het moeras levende oger die tegen zijn zin prinses Fiona gaat redden uit de handen van Lord Farquaad is dit jaar twintig jaar oud en in die tijd uitgegroeid tot een echte klassieker.

Docu

Een aanrader bij de documentaires: op Netflix is Not A Game toegevoegd, een film waarin – nog maar eens – wordt ingegaan tegen de stelling dat games slecht zouden zijn voor wie ze veelvuldig speelt. De gamers zelf mogen hun verhaal doen, net als de bezorgde ouders. De verhalen laten de kijker zijn eigen oordeel vellen, zijn educatief en geven het publiek de kans om zich in te leven in de ervaringen van echte mensen, waarvan sommige erg moeilijk zijn.

Streamz gaat het dan weer bij de Nederhop zoeken. De driedelige documentaire Gewoon Boef geeft inzicht in het persoonlijke leven van de rijkste rapper van Nederland en zijn problematische jeugd, en toont een meer openhartige en kwetsbaardere Boef dan de badboy die we kennen uit zijn oeuvre.

Tot slot is er ook nog Magical Andes (S1 & 2) op Netflix. Omdat ver reizen nog altijd niet tot de mogelijkheden behoort, kunnen we middels deze documentairereeks een reis maken doorheen de Andes, langs Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador en Colombia, de mensen en de landschappen daar.

Maak er een deugddoende vakantie van!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636