Left Right
scrollTop top

Eén maand na alle heisa staat nieuw nummer Boef gewoon op de eerste plaats op YouTube


Eén maand na alle heisa staat nieuw nummer Boef gewoon op de eerste plaats op YouTube

Rapper Boef zat net na nieuwjaar even in het oog van een storm. Op sociale media had hij zwaar uitgehaald naar drie vrouwen die hem op nieuwjaarsnacht hadden geholpen met autopech en beledigde daarbij in een keer ook vrouwen in het algemeen. Meteen werd er opgeroepen tot een boycot van de Nederlandse rapper. Maar de rapper antwoordde op zijn eigen manier, met een nieuw nummer. En de clip staat nu al op nummer één op YouTube …

De Nederlandse rapper Boef had tijdens de nacht van oud op nieuw autopech maar mocht al snel op de hulp van drie dames rekenen. Zij waren zo vriendelijk hem en zijn vrienden een lift naar huis te geven. Al was de rapper niet echt dankbaar. In een filmpje op Snapchat schold hij de drie dames uit voor ‘kechs‘, Marokkaans voor slet of hoer. “Opgehaald door drie kechs”, zei hij.

“Dan ben je een ‘kech’! Klaar”

De rapper, echte naam Sofiane Boussaadi, werd bedolven onder reacties en besloot zijn uithaal uit te leggen in een nieuw filmpje. Maar dat hielp hem niet echt vooruit, hij gooide er eerder nog wat meer olie mee op het vuur. Echte vrouwen moeten volgens de rapper “thuis zitten, studeren, niks doen en naar papa en mama luisteren”, zo niet, “dan ben je een ‘kech‘! Klaar. Snap je?”

Weer waren de reacties navenant. Radiopresentatoren weigerden nog nummers van Boef te draaien en verschillende festivals weerden de rapper van hun affiche. De festivals waar Boef wel nog welkom was, werden dan weer bedolven onder berichten van festivalgangers die ‘m liever niet zouden zien optreden. Er werd opgeroepen tot een ware boycot van de rapper.

Maar zo ver kwam het niet. Ondertussen horen we weer dagelijks Boef-nummers op radio en televisie. En ook daar waar de Nederlandstalige rapper moest gaan optreden, was er van een boycot weinig sprake en werden er weer als vanouds feestjes gebouwd.

Antwoord

Ook zijn populariteit heeft er niet echt onder te lijden gehad. Hij maakte zelfs gebruik van het incident door er een nummer over te maken, dat hij gepast Antwoord titelde. Met teksten als ‘Ik ben een ster hoor’ en ‘Ze willen boycotten, maar dat kan niet want ik scoor hits’ maakte hij duidelijk dat hij er zich maar weinig van aantrok, al biedt hij op het einde ook nog eens zijn excuses aan: ‘Wat ik zei, is niet goed en dat vinden wij ook, iedereen maakt fouten en ook ikke, my bro.’

Ook in de bijbehorende videoclip biedt hij zijn criticasters van antwoord. Op de achtergrond staan de vele titels die in de media over het voorval verschenen en Boef lijkt z’n nummer te rappen via Snapchat. Hij zocht dus duidelijk de controverse op en dat heeft gewerkt. Want de video is op een weekje tijd al de meest trending video in België en Nederland en heeft ondertussen al meer dan vier miljoen views.

Ook de video van zijn live-optreden op Noorderslag, waar hij na het nummer nog maar eens z’n ‘excuses’ aanbood voor het incident, haalde op amper een week al anderhalf miljoen views. Echt windeieren heeft het incident Boef dus niet gelegd …

Bekijk hier de nieuwe videoclip van Boef


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update