‘Euphoria’: nieuwe seizoen kan sprong van 5 jaar maken

Volgens een medewerker van het team van HBO-reeks Euphoria, kan het zijn dat het derde seizoen vijf jaar vooruit springt in de tijd. De personages zouden dus niet meer in de middelbare school zitten.

De voorbije twee seizoenen volgden we Rue, het personage van Zendaya, en haar klasgenoten tijdens hun jaren op de schoolbanken. Iedereen heeft daar zijn ingewikkeld leventje. Zo is Rue een drugsverslaafde, is Cassie hopeloos voor de ex van haar vriendin Maddy en sliep Jules met de vader van diezelfde ex. Volgens nieuwe informatie van kostuumontwerper Heidi Bivens, zullen de tieners in het nieuwe seizoen geen tieners meer zijn.

Fast Forward

In een interview met Vogue, gaf de kostuumontwerper van de wereldberoemde serie een hint over het nieuwe seizoen. Volgens Bivens wordt er onder de crew gesproken over een tijdssprong van vijf jaar: “Er is sprake van dat het nieuwe seizoen zich ongeveer vijf jaar in de toekomst afspeelt, en dat ze niet meer op de middelbare school zitten. Het zou wel eens een totale trip kunnen worden. Wie zal het zeggen?”

Bivens heeft het script nog niet gelezen, maar ze is er zeker van dat regisseur Sam Levinson het anders gaat aanpakken. “Sam kennende, wordt het spannend en hij zal ons allemaal uitdagen omdat hij zichzelf niet wil herhalen. Het zal iets nieuws zijn voor het publiek om te ontdekken”, vertelt ze. Op het einde van seizoen twee horen we al een kleine sprong voorwaarts wanneer Rue zegt dat ze het volgend half jaar al zeker nuchter zou blijven. Nu wijst het er dus op dat de sprong groter kan zijn dan zes maanden.

Derde seizoen

Eerder werd al duidelijk dat Barbie Ferreira, die Kat speelde, niet zal terugkeren voor het nieuwe seizoen. Ze vertelde deze week in de podcast Armchair Expert dat die beslissing er kwam omdat de rol te klein werd. “Sam schrijft over de dingen waar hij zelf mee te maken kreeg. Ik denk niet dat hij zichzelf herkent in Kat. Ik wou niet gewoon de dikke vriendin spelen en ik denk dat de crew dat ook niet wou.”

We weten ondertussen al dat het derde seizoen niet het laatste zal zijn. Helaas zijn de opnames wel vertraagd. De opnames zouden oorspronkelijk in maart van start gaan, maar in een interview vertelde Maude Apatow, Lexi Howard in de serie, dat de opnames pas in het najaar van start gaan. Als de opnames eind dit jaar beginnen, dan is een releasedatum eind 2024 het hoogst haalbare.

Meer
Lees meer...