‘Euphoria’ seizoen 3 zal langer op zich laten wachten dan verwacht

Slecht nieuws voor de fans van de HBO-reeks Euphoria. Het derde seizoen zal namelijk nog een lange tijd op zich laten wachten. Dat laat actrice Maude Apatow, die Lexi speelt, weten in een interview. De opnames beginnen namelijk pas in het tweede deel van dit jaar. Ook tussen de eerste twee seizoenen zat een lange wachttijd.

Het derde seizoen van Euphoria zal niet voor 2023 zijn. De opnames van de nieuwe reeks zullen nog niet meteen van start gaan, waardoor de volledige productie ook vertraging zal oplopen.

Euphoria

De HBO-reeks Euphoria, die bij ons te zien is op Streamz, volgt een groep jongeren en hun gevecht met drugs, relaties en het leven. Dat alles wordt op geniale wijze verteld door het hoofdpersonage Rue (Zendaya). Al sinds de release van het allereerste seizoen in 2019 is de reeks een echte culthit. Elke week behaalde de nieuwe aflevering weer kijkcijferrecords op de Amerikaanse streamingdienst.

Twee jaar later, in 2022, volgde het tweede seizoen. Daarin gingen de makers nog een stapje verder en onderscheidde de serie zich van de rest door zijn extra ruw kantje. Terwijl er wekelijks een aflevering verscheen, maakte HBO dan ook meteen bekend dat er een derde seizoen zou komen.

Derde seizoen

De opnames van dat derde seizoen zouden normaal gezien volgende maand van start gaan, maar die lijken nu uitgesteld. In een interview met Vogue vertelt Maude Apatow, Lexi Howard in de serie, namelijk over hoe ze dit jaar de kans krijgt om in een musical te staan. Dat komt doordat de opnames van Euphoria zouden zijn uitgesteld tot het najaar.

Daardoor zal natuurlijk ook de release van de nieuwe afleveringen een stuk achteruit geschoven worden. De vorige twee seizoenen kwamen enkele maanden na de laatste draaidag uit. Als de opnames eind dit jaar beginnen en er wordt vijf maanden gedraaid, dan is een releasedatum eind 2024 het hoogst haalbare.

(Her)bekijk de trailer van Euphoria seizoen 2 hier:

Euphoria is bij ons te zien op Streamz.

Meer
Lees meer...