Barbie Ferreira over vertrek bij ‘Euphoria’: “Ik was het beu om de dikke vriendin te spelen”

Actrice Barbie Ferreira was te gast bij de podcast Armchair Expert. Daar sprak ze over haar beslissing om te stoppen bij de reeks Euphoria. Ze benadrukt opnieuw dat er geen ruzie met regisseur Sam Levinson aan de basis lag van haar vertrek. Maar dat ze zelf vond dat het verhaal van haar personage Kat Hernandez nergens heen ging.

Nadat de rol van Barbie Ferreira in het tweede seizoen van Euphoria heel klein werd, liet de actrice weten dat ze haar rol als Kat Hernandez niet zal hernemen in het derde seizoen van de reeks. Toen dit nieuws bekend raakte, schoot de geruchtenmolen ook meteen in werking.

Geen ruzie met Sam Levinson

Meteen wanneer Barbie Ferreira de vraag kreeg over Euphoria ontkende ze dat er een ruzie aan de basis lag. “Wanneer mensen me aanspreken over het tweede seizoen van Euphoria, komen ze meestal naar mij alsof ik een soort slachtoffer was. En ik moet dan altijd zeggen: ‘Nee, het is oké. Ik beloof het. Alles is goed’. Ik werd in dit drama gezogen terwijl ik hier nooit om had gevraagd of nooit over had gesproken. Ik probeer het zoveel mogelijk te vermijden om erover te spreken om geen olie op het vuur te gooien. Het is z’n eigen leven gaan leiden. Geloof niet alles wat je leest!”

“Ik ben niet van de set gestormd”, benadrukt Ferreira in de podcast. “Ik heb wel eens m’n enkel verstuikt en dan moest ik een x-ray laten uitvoeren. Misschien bedoelden ze dat? Mijn eigenlijke vertrek was een gezamenlijke beslissing”.

“Niet de dikke beste vriendin spelen”

Die gezamenlijke beslissing kwam er omdat Barbie Ferreira zelf doorhad dat haar personage niet veel toekomst meer had in de reeks. “Ik denk dat er niet echt een plaats was voor Kat om naartoe te gaan. Ik denk dat ze zeker naar bepaalde plaatsen kon gaan, maar het zou niet meer in de reeks gepast hebben. Het ging haar geen recht aandoen en ik denk dat we dat allebei beseften. Ik wilde gewoon niet enkel de dikke beste vriendin zijn. Ik wilde dat niet spelen en ik denk dat zij (de makers, red.) dat ook niet wilden.”

Ook voor haar carrière was het beter om te stoppen met Euphoria, vertelt Barbie Ferreira. De opnames van een seizoen van Euphoria duren ongeveer negen maanden en in die periode kan ze niet aan andere projecten werken, ook al is haar rol in de reeks maar beperkt. “Ik had het gevoel dat het tweede seizoen lastig was voor de beide partijen. Voor Sam (Levinson, red.) en voor mezelf, het was moeilijk om de toekomst voor Kat uit te stippelen. Het was heel pijnlijk om te zien dat ook de fans teleurgesteld waren. Dus voor mij voelde het eigenlijk goed om te zeggen: ‘Oké, ik hoef me hier geen zorgen over te maken en we hoeven ons hier allebei geen zorgen over te maken’, want het was gewoon vermoeiend.”

“Sam schrijft over de dingen waar hij zelf mee te maken kreeg. Ik denk niet dat hij zichzelf herkent in Kat. Ik hou van Kat, dus ik kan m’n eigen weg gaan. In het begin dacht ik: ‘Oh my God, ik ben een flop. Ik ben een loser. Maar uiteindelijk was het een positieve ervaring.”

Beluister hier de volledige podcastaflevering:

Meer
Lees meer...