‘Euphoria’: Barbie Ferreira (Kat) keert niet terug in seizoen 3

Actrice Barbie Ferreira heeft zelf laten weten dat ze niet zal terugkeren als Kat in het derde seizoen van Euphoria. Ze was al opvallend weinig te zien in het tweede seizoen van de HBO-reeks, iets wat volgens velen het gevolg was van onenigheden met regisseur Sam Levinson.

Kat zal niet meer te zien zijn in het derde seizoen van Euphoria. Met een story op Instagram maakte actrice Barbie Ferreira het nieuws zelf bekend. “Na vier jaar het meest speciale en raadselachtige personage Kat te belichamen, is het tijd voor een heel emotioneel afscheid”, schreef ze.

Barbie Ferreira Euphoria
Instagram barbieferreira

Afscheid van Kat

Barbie Ferreira deelde een ingekaderde tekening, gemaakt door mede-actrice Hunter Schafer op haar Instagram Story. Op de afbeelding was het personage Kat te zien, in haar sexy kattenpakje uit het eerste seizoen van Euphoria. Bij de tekening, die Barbie haar eerste Kat-fan art noemt, schreef ze dat ze niet zal terugkeren in het derde seizoen.

“Na vier jaar het meest speciale en raadselachtige personage Kat te belichamen, is het tijd voor een heel emotioneel afscheid”, schreef de actrice. “Ik hoop dat velen onder jullie jezelf konden herkenning in Kat zoals ik dat deed. En ik hoop dat het jullie plezier bracht om haar te zien groeien tot het personage dat ze nu is. Ik heb al mijn liefde en zorg in haar gestoken en ik hoop dat jullie dat ook voelden. Ik hou van je, Katherine Hernandez.”

Ruzie met Sam Levinson

Het nieuws komt niet helemaal als een verrassing. Kat was namelijk al veel minder te zien in het tweede seizoen van Euphoria. In februari, toen het tweede seizoen van Euphoria uitgezonden werd, verschenen geruchten over een ruzie tussen actrice Barbie Ferreira en Euphoria-regisseur Sam Levinson. Daarbij werd gezegd dat de twee ruzie maakten op de set, waarbij Barbie zelfs boos zou zijn weggelopen tijdens de opnames.

Als gevolg zou Barbie dan uit verschillende scènes geschreven zijn. Zelf ontkende de actrice dat echter. In een interview met Insider verwees Barbie (subtiel) naar deze geruchten. “Wat interessant is aan dit seizoen is dat er zoveel meer ogen op gericht zijn. Ik heb zoveel dingen gelezen, waarvan veel niet waar was, en het ging zelfs om kleine, alledaagse dingen. Soms beginnen die dingen een eigen leven te leiden en ze hebben niet eens een grond van waarheid. Maar het is oké, want ik weet dat het ontstaat vanuit passie en nieuwsgierigheid. En het komt er nu eenmaal bij kijken. Dus ik laat het over me heen komen, de goede en de slechte kanten.”

Ook HBO deelde toen een statement over het vermeende conflict. “Het welzijn van de cast en crew van onze producties is altijd onze hoogste prioriteit. De productie volgde de veiligheidsrichtlijnen en protocollen”, klonk het. “Het is niet abnormaal dat er complexe opnamesessies komen kijken bij het maken van een dramareeks. De coronamaatregelen zorgden daarbij voor een extra moeilijkheidsgraad. We onderhouden een open communicatielijn met alle gilden, waaronder SAG-AFTRA. Er zijn nooit klachten geweest.”

Meer
Lees meer...