Zendaya zou voor ‘Euphoria’ seizoen 3 bijna een miljoen dollar per aflevering krijgen

De populaire HBO-reeks Euphoria krijgt al zeker een derde seizoen. Daarvoor zijn er al discussies geweest met de cast. Zo wisten we al dat Barbie Ferreira niet meer te zien zal zijn in het derde seizoen van de reeks. Zendaya zullen we uiteraard wel opnieuw te zien krijgen als Rue. Maar daarvoor heeft de actrice, die voor haar rol in Euphoria al twee Primetime Emmy Awards in ontvangst mocht nemen, haar contract wel wat laten bijstellen.

We kwamen enkele dagen geleden nog te weten dat het vervolg van Euphoria wat vertraging heeft opgelopen. Daarbij liet Maude Apatow (Lexi Howard) weten dat de opnames van het derde seizoen van Euphoria pas dit najaar van start zullen gaan. Maar nu komt er meer nieuws over de reeks.

“Bijna een miljoen per aflevering”

Matthew Belloni van Puck liet namelijk weten dat Zendaya een nieuwe contract onderhandeld heeft voor het derde seizoen van Euphoria. “Heel wat sterren krijgen een miljoen dollar (zo’n 942.000 euro) per aflevering”, liet de voormalige advocaat en specialist in geldzaken in de entertainmentindustrie weten. “Dat is vooral het geval bij limited series, zoals Michael Keaton in Dopesick of Elisabeth Moss in Shining Girls. Maar ook bij langere reeksen, zoals Jason Sudeikis in Ted Lasso, Harrison Ford en Helen Mirren in 1923 en Chris Pratt in The Terminal List en zeker wanneer de acteurs de reeks ook mee producen.”

En volgens Belloni zou ook Zendaya, die ook producer is van de reeks en zelfs een aflevering zal regisseren in seizoen 3, heel wat verdienen aan het volgende seizoen van Euphoria. “Ik heb horen waaien dat de nieuwe onderhandelingen over het contract van Zendaya voor Euphoria net afgerond zijn en dat ze daardoor dicht bij die club zal komen.” Met die ‘club’ verwijst Belloni dus naar de acteurs die meer dan een miljoen per aflevering verdienen.

Euphoria seizoen 3

Het derde seizoen van Euphoria werd al in februari 2023 aangekondigd door HBO. Maar we mogen het nog niet meteen verwachten. Maude Apatow, die ook in het derde seizoen zal terugkeren als Lexi, liet namelijk weten dat de opnames pas in het najaar van start zullen gaan. Al weten we door het vernieuwde contract van Zendaya dus wel dat er aan het seizoen gewerkt wordt.

Door het nieuws dat de opnames eind 2023 van start zullen gaan, weten we ook dat we het seizoen niet voor het tweede deel van 2024 moeten verwachten.

Meer
Lees meer...