22 euro voor frietjes: dit zijn de absurde prijzen op het Coachella festival

Nu het eerste weekend van het bekende Amerikaanse Coachella festival achter de rug is, doen influencers uit de doeken hoeveel ze uitgaven. De hoge prijzen voor het eten en drinken op de driedaagse veroveren nu het internet.

Het eerste weekend met optredens van Frank Ocean, BLACKPINK en Angèle zit erop en vrijdag gaat het tweede weekend van start. Coachella is een event gericht op sterren, influencers en TikTokkers. En dat daar een eigen prijskaartje aan vasthangt, is nu nogmaals duidelijk geworden.

10 euro per koffie

We wisten al dat een weekendticket ongeveer 549 dollar (502 euro) kost en een VIP-ticket zelfs 1.069 dollar (977,40 euro), maar dat de prijzen van het eten zo absurd zijn, was nog niet geweten. Verschillende influencers onthullen hoeveel ze uitgaven aan eten tijdens die drie dagen.

Een van hen is Jackie Tanti. Zij maakte een TikTok waarin ze onthulde hoeveel haar burrito en koffie kostte: “Gewoon zodat jullie het weten, deze twee burrito’s en twee koffies kosten 64 dollar (58,50 euro).” Haar volgers reageren voornamelijk gechoqueerd in de reacties onder de video. “Zei je nou net 64?” of “Hopelijk was dat het waard”, klinkt het. Anderen delen dan weer hun eigen ervaring: “Ik kocht twee watertjes en een pretzel en ik betaalde bijna 70 dollar (64 euro), dus ik kan dit bevestigen.”

@jackietanti

the shittiest part of coachella ??‍?

♬ original sound – jackie tanti

Nog een andere TikTokker, Yvette, maakte een “What I eat in a day”- video tijdens het festival. Zo betaalde ze 12 dollar (11 euro) voor een smoothie, 23 dollar (21 euro) voor een bakje noedels met kip en maar liefst 78 dollar (71,30 euro) voor drie alcoholische drankjes in blik. Ook hier zijn de volgers verbaasd: “Je kan letterlijk een fles wodka kopen voor de prijs van een drankje daar.” Sommige mensen kunnen er dan weer mee lachen. “Je beseft dat je in New York woont wanneer deze prijzen normaal klinken” of “Ik voel me soms slecht over hoeveel geld ik uitgeef, maar dan kijk ik deze video’s en voel ik me meteen weer beter”, klinkt het.

@yvetteciao Everything I ate at Coachella day 1 #coachellafood #coachellavlog #coachella2023 ♬ Tití Me Preguntó – Bad Bunny
Meer
Lees meer...